Tρικαλινά εκλογικά επικοινωνιακά μύθια και η αλήθεια Reviewed by Momizat on . Του Στάθη Παζαϊτη Δήμαρχος λέει από την πρώτη Κυριακή ο κ. Παπαστεργίου, αφού στις προηγούμενες εκλογές έλαβε το 38,81 των ψήφων. Υψηλό εκλογικό ποσοστό ψήφων ο Του Στάθη Παζαϊτη Δήμαρχος λέει από την πρώτη Κυριακή ο κ. Παπαστεργίου, αφού στις προηγούμενες εκλογές έλαβε το 38,81 των ψήφων. Υψηλό εκλογικό ποσοστό ψήφων ο Rating: 0

Tρικαλινά εκλογικά επικοινωνιακά μύθια και η αλήθεια

Tρικαλινά εκλογικά επικοινωνιακά μύθια και η αλήθεια

Του Στάθη Παζαϊτη

Δήμαρχος λέει από την πρώτη Κυριακή ο κ. Παπαστεργίου, αφού στις προηγούμενες εκλογές έλαβε το 38,81 των ψήφων.
Υψηλό εκλογικό ποσοστό ψήφων ο κ. Κρεμμύδας, αφού κουβαλάει και την «προίκα» του 31,54 του κ. Λάππα.


Στα λεκτικά και τα αμειβόμενα δημοσκοπικά «τάρταρα» οι άλλο
ι πέντε συνδυασμοί που συμμετέχουν στις εκλογές, με τα ελάχιστα ποσοστά που θα πάρουν, λένε.


Δεν ξέρω αν πρόκειται για σοβαρές πολιτικές δημοσκοπήσεις ή αναλύσεις που θέλουν να πιστεύουν κάποιοι, αν πρόκειται για προπαγάνδα από ανθρώπους που θέλουν να διοικήσουν αυτό το Δήμο και έτσι νομίζουν πως θα αποσπάσουν ξανά την ψήφο των «αφελών» δημοτών, αν πρόκειται για επικοινωνιακά μύθια, κρύβοντας την αλήθεια ή αν πρόκειται για την μέχρι στιγμής στάση της πρόθεσης ψήφου των Τρικαλινών.

Το πρώτο και το τελευταίο δεν μπορεί να συμβαίνουν.
Ξέρω όμως πως πίσω από τις πολιτικές αυτές «κουτοπονηριές», κρύβετε η σκοπιμότητα και η αγωνία του κ. Παπαστεργίου, η αβεβαιότητα του κ. Κρεμμύδα και η σιωπηλή ελπίδα των άλλων συνδυασμών.
Και εξηγούμαι:

Αργά κατάλαβε ίσως ο κ. Παπαστέργιος, ότι ο πρόσφατος πολιτικός «αρραβώνας», που έγινε ερήμην των νεοδημοκρατών και ήρθε ύστερα από χρόνια πολιτική κόντρα και «κάτω από το τραπέζι» να αποδειχθεί ίσως το μεγάλο του λάθος.


Ξέρει ίσως πως δεν θα τον συγχωρήσουν στις εκλογές, ούτε οι «χαλαροί» και «ανιδιοτελείς» απλοί νεοδημοκράτες, ούτε ο βουλευτής ή οι επιθυμούντες νεοδημοκράτες που θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές στις επερχόμενες εκλογές.
Δεν θα δεχθούν το συμφωνημένο «Δήμαρχος εσύ και ύστερα βουλευτής εγώ».

Ίσως η εκλογική γωνία και τα «πριόνισματα», που τον περιμένουν, να είναι και «έξυπνα» και μεγάλα, αλλά και κάτω από το τραπέζι, όπως και ο πολιτικός του αρραβώνας.


Γνωρίζει βέβαια και για τα «μαχαιρώματα εκλογής», μεταξύ των συμβούλων της παράταξής του και τη μεταξύ τους «εκδίκηση» τη δεύτερη Κυριακή, αφού για όσους δεν εκλεγούν δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία ούτε καρέκλα σε αναμονή.


Γνωρίζει ο κ. Παπαστέργιος – συνυπολογίζοντας και την φθορά – απ’ όσα «έξυπνα» στην πόλη έγιναν, πως θα πρέπει να ξεχάσει τα προηγούμενα ποσοστά και να κοντύνει κατά πολλές – πολλές μονάδες τον εκλογικό του πήχη.


Καταλαβαίνει ίσως και ο κ. Κρεμμύδας και το επιτελείο του, ότι η «επιβολή» του στην παράταξη και ο αναγκαστικός και επιβαλλόμενος πολιτικός γάμος, που περνάει κρίση, προ «του μυστηρίου», πως δεν υπάρχει μήνας του μέλιτος και οι δημότες αυστηρά θα τον αξιολογήσουν.


Καταλαβαίνει ίσως πως δεν υπάρχουν τέτοιες πολιτικές «π
ροίκες», και πως στην κάλπη αυτές οι λογικές και πρακτικές δεν έχουν την έγκριση και επικύρωση των δημοτών, όταν αυτές γίνονται ερήμην του.


Αλήθεια είναι και γνωρίζουν καλά και οι δύο, πως εκλογικά «απειλούνται» από τον συνδυασμό του κ. Καϊκη και πως η Λαϊκή Συσπείρωση, που εκπροσωπεί, «ξεκινάει» με ένα υψηλ
ά παγιωμένο εκλογικό ποσοστό αφού στις περίπου
έντεκα ποσοστιαίες εκλογικές μονάδες των προηγούμενων δημοτικών εκλογών προστίθεται και το μεγαλύτερο ποσοστό από το περίπου 10% του κ. Παπαθανασίου, όπως επίσης και η σχεδόν καθολική προτίμηση των νέων ψηφοφόρων από δεκαεπτά και μέχρι είκοσι χρονών που ψηφίζουν και θα κατέλθουν καθολικά στις κάλπες, αφού ανυπομονούν για το «πρώτη φορά».


Αλήθεια ακόμα είναι πως γνωρίζουν καλά τον χαρακτήρα, το ήθος, την συνέπειά, τη συμβολή του στα δημοτικά τεκτενόμενα, αλλά και την κοινωνικοπολιτική φιλοσοφία του κ. Καϊκη.

Ακόμα ξέρουν πως δεν θέλει να παίζει παιχνίδια κάτω από το τραπέζι.
Γνωρίζουν τις κοινωνικές του αξίες και για το «για ένα κούτελο ζούμε», όπως χρόνια τώρα τον ακούνε οι δημότες να λέει.
Όσο δε, για τα λεγόμενα πως οι κατ’ αυτούς «μικροί» θα ριχθούν στα εκλογικά τάρταρα. Ας περιμένουμε.
Και αξιοπρεπείς εμφανίσεις θα κάνουν και αρκετά ανεβασμένα «εκλογικά ποσοστά» θα έχουν.
Και ας μην υποτιμούν κάποιοι, την νοημοσύνη των δημοτών και προσπαθούν με τέτοιες επικοινωνιακές πολιτικές να του «κλέψουν» για μια ακόμη φορά την ψήφο.
Υπάρχει δε, αρκετός χρόνος κάποιοι «εκλεκτοί» να συνηθίσουν και στην ιδέα πως θα χρειαστεί να μπουν στη βάσανο της δεύτερης Κυριακής και πως ίσως χρειαστεί να αποδεχθούν δήμαρχο τον κ.Γιώργο Καϊκη, αφού προς τα εκει διαβλέπει μια δημοτική κοινωνική σανίδα βοήθειας ή ακόμα και σωτηρίας ο
Τρικαλινός λαός.

Υ.Γ. Ο συντάκτης και υπογράφων δεν είναι υποψήφιος, δεν εκπροσωπεί δημοτικό συνδυασμό, δεν ανήκει σε πολιτικό κόμμα, ίσως γνωρίζει καλά την πολιτική ανθρωπογεωγραφία των Τρικάλων και σ’ αυτές τις εκλογές θα ψηφίσει «αλλιώς».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή