"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Άγνωστος λήστεψε τρεις 15χρονους μαθητές

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Τρεις μαθητές λήστεψε, αφού πρώτα τους εκφόβισε με την απειλή μαχαιριού, άγνωστος άνδρας ο οποίος αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ..

Οι τρεις 15χρονοι Λαρισαίοι, μαθητές της Α’ τάξης λυκείου, στις 10 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου επέστρεφαν στα σπίτια τους όταν τους αιφνιδίασε ο άγνωστος δράστης – νεαρής ηλικίας σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – ο οποίος τους «υποχρέωσε» να καθίσουν σε ένα παγκάκι έξω από την εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους στη συνοικία του Ιπποκράτη.

Ο άγνωστος άνδρας εκφόβισε τους ανήλικους μαθητές λέγοντάς τους να «προσέξουν» καθώς, όπως τους είπε, «είμαι δολοφόνος έχω σκοτώσει τέσσερις ανθρώπους». Με την απειλή λοιπόν της πρόκλησης σωματικών βλαβών και έχοντας το ένα χέρι στην τσέπη, ο δράστης προφασιζόμενος ότι έχει μαζί του ένα μαχαίρι, λήστεψε τους τρείς μαθητές.

Χωρίς ωστόσο να επιδείξει πραγματικά κάποιο μαχαίρι και ευτυχώς χωρίς να ασκήσει πραγματικά βία σε βάρος των παιδιών, αλλά μόνο οι απειλές αποδείχθηκαν αρκετές για τον εκφοβισμό των μαθητών.

Από τον ένα μαθητή λοιπόν, ο δράστης έκλεψε τη ζακέτα που φορούσε, μία χρυσή αλυσίδα λαιμού (με τον βαπτιστικό σταυρό) αλλά και το κινητό του τηλέφωνο, συνολικής αξίας εκατοντάδων ευρώ.

Από το δεύτερο μαθητή έκλεψε επίσης το κινητό του τηλέφωνο ενώ δεν βρήκε κάτι να κλέψει από τον τρίτο μαθητή της παρέας. Ο ληστής έφυγε στη συνέχεια πεζός αφού πρώτα επανέλαβε στα παιδιά το πόσο… επικίνδυνος ήταν, απαιτώντας μάλιστα από τους μαθητές να φύγουν από τον χώρο «μετά από δέκα λεπτά».

Οι μαθητές ωστόσο δεν ανέφεραν αμέσως, τίποτα για το συμβάν στους γονείς τους παρά μόνο ο τρίτος το είπε στους γονείς του, την επόμενη ημέρα. Έτσι η ληστεία καταγγέλθηκε στην αστυνομία, από τους γονείς, προχθές Δευτέρα το βράδυ. Να σημειωθεί ότι πριν μερικούς μήνες, πάλι βραδινές ώρες, άγνωστος άνδρας είχε αιφνιδιάσει φοιτητή κλέβοντας μικρό χρηματικό ποσό, την ώρα που αυτός κατέβαινε τα σκαλιά του Αγ. Αχιλλίου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

EΛΕΥΘΕΡΙΑ 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης