"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Άκου Αλέξη [αντί εθιμοτυπικών ευχών]

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

ΓΡΑΦΕΙ  Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:  ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΙΜΤΣΑΣ

 

Αν προσπάθησες να εκνευρίσεις και να απογοητεύσεις για ακόμα  τους Νεοέλληνες, τα κατάφερες, και μπράβο σου!
 Ομως  κατάφερες  συγχρόνως , να αυταποδειχθείς  πολιτικό μειράκιο.

Αναφέρομαι πάλι  στην  γνωστή υπόθεση των  οκτώ Τούρκων ,που ζήτησαν Φιλοξενία,  Ελεος, και Ασυλο στην χώρα μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκο ι ασυλο

Και ενώ η Ανεξάρτητη επί της χορηγήσεως Ασύλου  Αρχή ,  στάθηκε  στο ανθρωπιστικό ύψος της  και  δικαίωσε  ένα από τους διωκόμενους  ως αναφορά  την ασυλία που ζήτησε, εσύ,  δια του  αποτυχημένου επί της μεταναστευτικής πολιτικής υπουργό, καταθέσατε στην  δικαιοσύνη, αίτημα αμφισβήτησης.  

Προφανώς  για να μείνεις πιστός στις μυστικές συμφωνίες σου  και υποσχέσεις στον Ερντογάν.

Ειλικρινά, δεν περίμενα να σε δω σε γονατοαγκωνιαία θέση προ του Τούρκου δικτάτορα!

 Αλέξη, δεν γνωρίζω τι γράμματα μάθαινες στο σχολείο, εγώ όμως πρέπει να σου πω, πως μέσα στα άλλα, διδάχτηκα  και τα εξής:
Σ’ αυτήν την χώρα παλαιότερα το αίσθημα της φιλοξενίας, ήταν ιερή υπόθεση. Και μάλιστα την ευθύνη της εφαρμογή της , την είχαν αναθέσει στον αρχηγό των θεών ,τον  Ξένιο  Δία.
Όπως ιερή υπόθεση ήταν η προσφορά ελέους, οίκτου,, ευσπλαχνίας , σε καθένα που βρίσκονταν  σε τραγική θέση.
 Υπήρχε άλλωστε προς τούτο  και ανάλογη θεότητα , ο Ελεος, για να καταδειχθεί πως η προσφορά ελέους, ήταν σοβαρή υπόθεση.

Δεν ξέρω  ακόμα ,εάν  έχεις ακούσει  την περιγραφόμενη στην Βίβλο ιστορία του Ελεήμονος Σαμαρείτου.
Τέλος, τα ιερά και οι ναοί εκείνων των παλιών ανθρώπων , ήταν χώροι απαραβίαστου ασύλου για όποιον κατέφευγε  σ’ αυτά.

Βλέπεις , η φιλοξενία , το έλεος και το άσυλο , ήταν στοιχεία ενός πολιτισμού, στον οποίο μερικές φορές θέλεις να αναφέρεσαι, χωρίς  ίσως να καταλαβαίνεις τι λες!

Βέβαια  εσύ ήσουν μικρός και δεν θα γνωρίζεις ότι κάποιοι Ελληνες Πατριώτες στην προσπάθεια να  ακυρώσουν την  δικτατορία της 21ης  στην χώρα μας , βρέθηκαν κυνηγημένοι  στην Ιταλία, η οποία τους προσέφερε το  άσυλο που ζήτησαν, χωρίς πολλά ‘’γιατί , ίσως, και θα δούμε’’ . Αφήνοντας έτσι αφρίζοντα  τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, που δεν μπόρεσε να στήσει  ναυτοδικεία και κρεμάλες.

Αλλά εσύ για να συμπεριφέρεσαι   έτσι στους οκτώ   ικέτες, μάλλον θα έχεις διδαχθεί από μία μαύρη σελίδα της πρόσφατης Ελληνικής ιστορίας. Εκείνης , όπου ο κυνηγημένος από την τουρκική  ΜΙΤ   Κούρδος αγωνιστής Οτσαλάν, κατέφυγε στην χώρα μας, ζητώντας άσυλο και προστασία.

Ο τότε  πρωθυπουργός  των Ιμίων  , και ο επί των εξωτερικών υποθέσεων υπουργός του, που έχει το θράσος να αρθρογραφεί νουθετώντας  μας, τον παρέδωσαν  γονυπετείς μέσω της πρεσβείας μας στην Κένυα, στους μυστικούς ανθρωποφάγους της Τουρκίας.

Αυτά όμως τα έχουμε πει  και σε προηγούμενο δημόσιο  σημείωμα και απλώς σου τα υπενθυμίζω γιατί ανησυχώ. Πλην όμως εσύ δεν αφουγκράζεσαι τη κοινωνία, όπως δεν διδάσκεσαι  από την ιστορία αυτής της χώρας, που τόσο εύκολα μπορείς και εξευτελίζεις.

Φοβάμαι πως εσύ όπως και οι γύρο σου παρατρεχάμενοι, άλλη παιδεία  έχετε  δεχθεί . αυτή του Μπέρια , του Ζντάνωφ, και  του μυστακοφόρου Μεγάλου Αρχηγού. Και όλα συμπληρωμένα με την μακιαβελική ρήση, πως ο σκοπός  (της διατήρησης της εξουσίας), αγιάζει τα μέσα.

Τελικά Αλέξη αποδεικνύεσαι  ψευδεπίγραφος αριστερός.  Οπως τα προϊόντα ‘’μαϊμού’, γιατί η Πραγματική  Αριστερά, έχει άλλες αρχές.

Χωρίς ίχνος εθνικής τεστοστερόνης επάνω σου.

Αδειος από πατριωτικό τσαμπουκά, που θα μπορούσε να σε βοηθήσει να πεις  έστω και ένα ‘’όχι’’ μέσα στα τόσα ‘’ναι ‘’ που είπες και υπέγραψες.

Και αν σε χαρακτηρίσω επιχρωμιωμένο τσίγκο που λάμπεις ψεύτικα,  μην παρεξηγηθείς.

Ξέρω ,επί του θέματος των οκτώ Τούρκων , αν  τους παραδώσεις,  θα μιλήσεις  για ‘’ real politic’’ αλλά θα σου το  ξαναπώ μία ακόμα φορά:
Τα παντελόνια είναι δύσκολο ρούχο. Αν τα ‘’κατεβάσεις’’ μία φόρα δεν δικαιούσαι να τα ξαναφορέσεις.
Και συ Αλέξη τα ανεβοκατέβασες πολλές φορές!

Και ακόμα, με κάτι τέτοιες συμπεριφορές κατάλαβα γιατί τα γιουσουφάκια, δεν φορούσαν παντελόνια!

 

Υ.Γ.  Τελικά αν νομίζεις πως με τέτοια καμώματα θα εξευμενίσεις τον Ερντογάν, πες μας τι χάπια σου δίνει ο Πολάκης, για να καταλάβουμε…

 

Christos.gim@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης