"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.6 C
Trikala

Άκρα του τάφου σιωπή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Ο Διονύσιος Σολωμός (1798-1857) έγραψε το ποίημα «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», που το εμπνεύστηκε από τον αγώνα των υπερασπιστών του Μεσολογγίου, ο οποίος κορυφώθηκε την Κυριακή των Βαΐων, στις 10 Απριλίου 1826.

Ο ποιητής καταδεικνύει το ηθικό μεγαλείο των Ελλήνων αγωνιστών, που οδηγούνται, με πλήρη συνείδηση, στην θυσία, με σκοπό την κατάκτηση του αγαθού της Ελευθερίας.

Στο ποίημά του, αναφέρει την φράση «Άκρα του τάφου σιωπή» συγκλονίζοντας κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

Αυτό συμβαίνει και σήμερα, σχεδόν 200 χρόνια μετά, αλλά με αρνητικό αποτύπωμα, με το θέμα των υποκλοπών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Διασυρθήκαμε παγκόσμια, ενώ ο Πρωθυπουργός, παρά τα όσα λέγει, προσπάθησε τεχνηέντως να βάλει ταφόπλακα σ’ ένα μεγάλο σκάνδαλο, που τραυματίζει την Δημοκρατία και ταυτόχρονα κουρελιάζει το Σύνταγμα της χώρας.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, όπου συζητείται το θέμα, κεκλεισμένων των θυρών, τα στόματα των Δημητριάδη –ανιψιού από αδελφή του Μητσοτάκη-, του Κοντολέοντα –πρώην Διοικητή της ΕΥΠ- και της Βλάχου –Εισαγγελέα της ΕΥΠ- παρέμειναν ερμητικά κλειστά.

«Άκρα του τάφου σιωπή» λοιπόν, αφού αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ουσιαστικές ερωτήσεις επικαλούμενοι το … απόρρητο, κατά παράβαση του Συντάγματος.

Εάν έχουν κλειστά … τα στόματα, τότε τι νόημα έχει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και φυσικά και η Δημοκρατία.

Ακόμα και κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., μεταξύ αυτών και ο Κώστας Τζαβάρας, τονίζουν πως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν υπάρχει απόρρητο.

«Κεραυνός εν αιθρία» ήταν η ηχηρή παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, από τα Ανώγεια της Κρήτης, για τις υποκλοπές.

Για να μιλήσει ο «άφαντος» Καραμανλής φαίνεται πως «έφτασε ο κόμπος στο χτένι», ενώ «σεισμός» πολλών Ρίχτερ έπληξε τους καρεκλοκένταυρους του Μαξίμου, οι οποίοι χύνουν δηλητήριο, εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού.

Πάντως και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος «κρέμασε» στα μανταλάκια τον Μητσοτάκη, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως ο Πρωθυπουργός είναι πολιτικά υπεύθυνος για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τον Λαό δεν τον επηρεάζει πλέον το τι λένε τα πληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και οι παρακοιμώμενοι του Μαξίμου, που έφτιαξαν τεράστιες περιουσίες.

Και μεσούσης της περιόδου των σκανδάλων με το «παρακράτος» του Πρωθυπουργού έχουμε και άλλα άσχημα πράγματα.

Έχουμε τις δηλώσεις του «ποταπού» Ερντογάν κατά της πατρίδος μας και τα συγχαρητήρια του Τουρκόφιλου Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, για τη νίκη των Τούρκων στις 30 Αυγούστου 1922 στο Ντουμπλουπινάρ, «όταν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς».

Επίσης έχουμε τις αποτρόπαιες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου, που είπε στην τηλεόραση το περίφημο «μία γυναίκα δεν βιάζεται, αν δεν το θέλει», οι οποίες ξεσήκωσαν την Ελληνική κοινωνία και πλήγωσαν την Ορθοδοξία.

Να γιατί η Εκκλησία μας αμφισβητείται από παντού.

Και τα λόγια του … πολυαμφισβητούμενου Μητροπολίτη, που στην ουσία δεν έχει Μητρόπολη αλλά μόνον τίτλο, είναι χειρότερα και από τον ΒΙΑΣΜΟ.

Ο Μητσοτάκης βγήκε στην Μακεδονία, εν όψει της ΔΕΘ και στις Σέρρες τον αποδοκίμασαν με την φράση «Κάτω η χούντα του Μητσοτάκη» και αυτός χαζογέλασε.

Μήπως τα όσα είπε γι’ αυτόν ο Καραχάλιος, μεγαλοστέλεχος της ΝΔ από την Θεσσαλονίκη, πρέπει να εξετασθούν σοβαρά;

Σφίγγει η πολιτική … θηλειά γύρω από τη πολιτική ζωή του Μητσοτάκη και την επομένη των εκλογών θα βρεθεί χωρίς Κυριάκο Μητσοτάκη …!

Την ίδια χρονική στιγμή, που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, έχουμε τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Θράκη, Μπουρχάν Μπαράν, να κάνει λόγο για Τουρκική μειονότητα και ακόμη τον ανέχεται ο Ανδρουλάκης.

Είχαμε την δημοσκόπηση της GPO να καταγράφει την διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο 6,3% δηλαδή στα όρια του στατιστικού λάθους.

Αναξιόπιστος ο Πρωθυπουργός.

Ακούμε και τις απειλές του Ακάρ, Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, που μας συμβουλεύει να μην πετάνε τα μαχητικά μας αεροσκάφη F-16 πάνω από το Αιγαίο «για να μην μπούμε σε μπελάδες».

Το γνωρίζει το «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ», που απάντησαν, το 480 π.Χ., οι Σπαρτιάτες στον Ξέρξη, βασιλιά των Περσών;

Τότε, ας λάβει υπόψη αυτό που έλεγε ο Αίσωπος (620-564 π.Χ.), δηλαδή «Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης