Άκυρες οι απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ Reviewed by Momizat on . Η πρώτη νίκη στο κίνημα ήρθε από την Κρήτη Άκυρες έκρινε το Δικαστήριο της Κρήτης τις απολύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Θε Η πρώτη νίκη στο κίνημα ήρθε από την Κρήτη Άκυρες έκρινε το Δικαστήριο της Κρήτης τις απολύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Θε Rating: 0

Άκυρες οι απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ

Άκυρες οι απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ

Η πρώτη νίκη στο κίνημα ήρθε από την Κρήτη

Άκυρες έκρινε το Δικαστήριο της Κρήτης τις απολύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Θεσσαλίας χαιρετίζουν την απόφαση του δικαστηρίου, που αποτελεί μία πρώτη νίκη στο κίνημα της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του προέδρου του Δικαστηρίου, ο τρόπος που καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων μετά την εφαρμογή της ΚΥΑ με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ είναι ΑΚΥΡΟΣ γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που αφορά στις ομαδικές απολύσεις. Δηλαδή δεν τηρήθηκε η υποχρέωση της έγκαιρης ενημέρωσης των εργαζομένων πριν την απόλυση, δεν έγινε διαβούλευση για το ζήτημα και γενικά δεν εφαρμόστηκε ό,τι άλλο προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση.

Ο δικαστής αποφαίνεται ότι το κοινοτικό δίκαιο υπερισχύει του εθνικού δικαίου και ότι η σχέση εργασίας των ανθρώπων της ΕΡΤ ήταν ιδιωτικού δικαίου ενώ δέχεται τις πρόσθετες παρεμβάσεις που έκαναν τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων και ο δικηγορικός σύλλογος.

Παράλληλα, επιδικάζει αποδοχές υπερημερίας άμεσα εκτελεστέες δηλαδή από την επίδοση της απόφασης στο ελληνικό δημόσιο το τελευταίο θα πρέπει να καταβάλει τα ποσά και αν δεν γίνει αυτό οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατάσχεση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου.

                                                            Αγωνιζόμενοι Εργαζόμενοι ΕΡΑ Θεσσαλίας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή