Άλλη μία μνημονιακή ντροπή το κλείσιμο της Παιδιατρικής κλινικής Reviewed by Momizat on . του Στέλιου Αναστασόπουλου* Με αφορμή το πρόσφατο κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας αναδεικνύονται, για άλλη μια φορά, οι συνέπειε του Στέλιου Αναστασόπουλου* Με αφορμή το πρόσφατο κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας αναδεικνύονται, για άλλη μια φορά, οι συνέπειε Rating: 0

Άλλη μία μνημονιακή ντροπή το κλείσιμο της Παιδιατρικής κλινικής

Άλλη μία μνημονιακή ντροπή το κλείσιμο της Παιδιατρικής κλινικής

του Στέλιου Αναστασόπουλου*

Με αφορμή το πρόσφατο κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας αναδεικνύονται, για άλλη μια φορά, οι συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων στο σύστημα της υγείας και όχι μόνο. Στην κλινική υπάρχει πλέον μία (1) μόνο παιδίατρος και η απουσία της ήταν αρκετή για να μείνει ακάλυπτος ολόκληρος ο νόμος ως προς τη δημόσια και δωρεάν περίθαλψη των παιδιών του.

Το Νοσοκομείο λειτουργεί εδώ και πολλούς μήνες, όπως και τα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, σε οριακή κατάσταση αφού: υπολειτουργούν η ουρολογική, η οφθαλμολογική και η μαιευτική κλινική, έχει διαλυθεί το σύστημα των εφημεριών (των απλήρωτων γιατρών) ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, σύγχρονα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να παράσχει τις υπηρεσίες που οφείλει να παρέχει ένα γενικό νοσοκομείο.

Την ευθύνη για την κατάντια αυτή ασφαλώς την έχουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά – Βενιζέλου και οι εκάστοτε διοικήσεις που ανέχονται και συναινούν σε αυτή την κατάσταση εφαρμόζοντας τις εντολές της τρόικας. Δεν πρόκειται για «ατύχημα» ούτε για «ανικανότητα»: υποβαθμίζουν καθημερινά και συνειδητά τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας ώστε ο κόσμος να απευθύνεται σταδιακά στα ιδιωτικά κέντρα υγείας με επιπλέον επιβάρυνση. Τώρα που χρειαζόμαστε το δημόσιο σύστημα υγείας περισσότερο από ποτέ!!!

Πρόκειται για κεντρική πολιτική επιλογή η προοπτική συγχώνευσης και κλεισίματος κλινικών αλλά και ολόκληρων νοσοκομείων (Καρδίτσας – Τρικάλων πχ) στα πλαίσια της διάλυσης του κοινωνικού κράτους. Διάλυσης που εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και καταργεί την όποια ασφάλεια δικαιούται ένας πολίτης για εξέταση, περίθαλψη και θεραπεία.

Συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο ότι οι φόροι και τα χαράτσια που πληρώνουμε δεν πάνε στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση, στην παιδεία, στην απασχόληση, στους μισθούς και τις συντάξεις. Αλλά στη μαύρη τρύπα των τραπεζών και των τοκοχρεολυσίων των δανειστών μας. Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε!

Είναι επιτακτική ανάγκη η ανατροπή τους και η λαϊκή στήριξη μιας αριστερής πολιτικής που θα συγκροτήσει ένα υγιές δημόσιο σύστημα υγείας, με προτεραιότητα την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

*συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία» ν. Καρδίτσας

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή