Άμεσα ίδρυση Hot spot στα Τρίκαλα αποφάσισε η κυβέρνηση Reviewed by Momizat on . Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αφού αυτό έχει λάβει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μιλούν Διεθνείς Οργανισμοί και Υπηρεσίες Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αφού αυτό έχει λάβει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μιλούν Διεθνείς Οργανισμοί και Υπηρεσίες Rating: 0

Άμεσα ίδρυση Hot spot στα Τρίκαλα αποφάσισε η κυβέρνηση

Άμεσα ίδρυση Hot spot στα Τρίκαλα αποφάσισε η κυβέρνηση

Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αφού αυτό έχει λάβει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μιλούν Διεθνείς Οργανισμοί και Υπηρεσίες.

 Συνέπεια αυτής της διαπίστωσης και από κυβερνητικά στελέχη το τελευταίο διάστημα, ήταν και η εσπευσμένη επανασύσταση του αρμόδιου υπουργείου Μεταναστευτική Πολιτικής.

Σε επείγουσα σύσκεψη που έγινε προ ημερών στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και μετείχαν ο κ Στεφανής, ο κ. Μηταράκης και ο κ. Σκρέτσος, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής σ`όλους τους νομούς της χώρας, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Ανατ.Αιγαίου, πλην των εθνικά ευαίσθητων, δηλαδή αυτών όπου το μουσουλμανικό στοιχείο είναι έντονο(Ξάνθης και Ροδόπης).

Επίσης αποφασίστηκε να μην γίνουν Hot spot σε περιοχές όπου υπάρχουν ήδη και κρίνονται κορεσμένοι .

Στη Θεσσαλία για τους παραπάνω λόγους αποκλείεται  ο νομός Λάρισας (Κουτσόχερο με 1500 μετανάστες) και προκρίνονται ως άμεσης προτεραιότητας οι νομοί Τρικάλων (Φλαμούλι η Μουργκάνι) και Καρδίτσας (ΒΙ.ΠΕ.η εγκαταλειμμένο στρατόπεδο).

Αποφασίστηκε ταυτόχρονα η μεθοδολογία και τα μέσα δράσης, σε περίπτωση που οι τοπικές κοινωνίες θα αντιδράσουν δυναμικά.

Κων/νος Κουτσονάσιος

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή