"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Άμεση η ανάγκη σίτισης των μαθητών της Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έκκληση για να εξασφαλιστούν ασφαλή και θρεπτικά τρόφιμα για τους μαθητές της Θεσσαλίας μέσω του προγράμματος «Διατροφή» απευθύνει το Ινστιτούτο Prolepsis.

Χιλιάδες οικογένειες σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες, που μεταξύ άλλων, αφορούν στην εξασφάλιση και ασφαλή προετοιμασία του καθημερινού φαγητού. Παράλληλα, η νέα πραγματικότητα αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το ποσοστό της φτώχειας στις περιοχές που καταστράφηκαν.

Μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε εδώ.

  • Ιδιώτες, Ιδρύματα, εταιρείες και οργανισμοί μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ινστιτούτο Prolepsis στο 210 6255700 για να υποστηρίξουν τη σίτιση ενός ή περισσότερων σχολείων ή ακόμα και ενός παιδιού
  • Εταιρείες τροφίμων, γαλακτοβιομηχανίες, εταιρείες παραγωγής φρέσκων αυγών, φρουτοπαραγωγοί, εταιρείες/βιομηχανίες παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου, μπορούν να υποστηρίξουν το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ με δωρεά σε είδος (π.χ. γιαούρτι, αυγά, τυρί, φρούτα, παρθένο ελαιόλαδο)
  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι μπορούν να υποστηρίξουν τη σίτιση των σχολείων τους, κατά το παράδειγμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2016-2023), της Περιφέρειας Πελοποννήσου (2023), αλλά και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (2016–2019)

Σε περιπτώσεις όπου η καθημερινή σίτιση δεν είναι εφικτή, όπως έχει εφαρμοστεί και στην περίοδο της πανδημίας, παρέχονται πακέτα τροφίμων που καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών για διάστημα μέχρι και 15 ημερών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης