Άμεση η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα Reviewed by Momizat on . Μετάταξη των τροφίμων από τον υψηλό συντελεστή 24% στο 13% αναμένουμε άμεσα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των ε Μετάταξη των τροφίμων από τον υψηλό συντελεστή 24% στο 13% αναμένουμε άμεσα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των ε Rating: 0

Άμεση η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Άμεση η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Μετάταξη των τροφίμων από τον υψηλό συντελεστή 24% στο 13% αναμένουμε άμεσα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, στον χαμηλό ΦΠΑ 13% μετατάσσονται: λάδια, παρασκευάσματα κρεάτων και ψαριών, κακάο, ζύμες, αλάτι, ξίδια και γενικώς τα τυποποιημένα μη νωπά τρόφιμα. Επίσης οι υπηρεσίες εστίασης και συγκεκριμένα η εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και άλλων συναφών με αυτές επιχειρήσεων.

Σε επικοινωνία που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ έλαβε τη διαβεβαίωση για άμεση μείωση των τιμών λόγω αναπροσαρμογής του ΦΠΑ.

Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η μείωση των τιμών των προϊόντων, μετά την ψήφιση του νέου νόμουπου προβλέπει την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ από 24% σε 13%.

Όλοι οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων διαβεβαίωσαν για την άμεση μείωση των τιμών και την ταχεία προσαρμογή της αγοράς, όπως θα προβλέπεται από τον νέο νόμο, προς όφελος των καταναλωτών και πελατών τους.

Το απόγευμα της Τρίτης, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, κατέθεσε τις σχετικές νομοτεχνικές βελτιώσεις σύμφωνα με τις οποίες στο 13% μειώνεται ο ΦΠΑ στον καφέ κατά την πώλησή του στο ράφι των σούπερ μάρκετ. 

Οι αλλαγές των τιμών στα ράφια αναμένονται από τη Δευτέρα 20 Μαϊου. 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή