"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Άνοιξε ο δρόμος … για την αναστήλωση της γέφυρας Κοράκου – Σπουδαία η προσφορά του Αντώνη Κοσσυβάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Xρήστο Σπίρτζη παραδόθηκε η  προμελέτη για την αναστήλωση της γέφυρας Κοράκου που εκπονήθηκε με φροντίδα του Ε.Μ.Π. παρουσία του ευρωβουλευτή του Ποταμιού, διαχρονικού υποστηρικτή του έργου, Γιώργου Γραμματικάκη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε σύντομα να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση.

Επεσήμανε ότι είναι χρέος της Πολιτείας η αναστήλωση μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς όπως η Γέφυρα Κοράκου και πρόσθεσε: “Οι γέφυρες ενώνουν δρόμους, λαούς, πολιτισμούς και βοηθούν στην ανάπτυξη των περιοχών. Σύντομα το ιδιαίτερο αυτό μνημείο θα στέκεται πάλι όπως παλιά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται ο Antonis Kossyvakis, άτομα στέκονται και κουστούμι

Αγέρωχο στην Κοιλάδα του Αχελώου για να θυμίζει στις μελλοντικές γενιές την ιστορία μας αλλά και τον πολιτισμό μας”. Ο Αντώνης Κοσσυβάκης στελεχος του ευρωκοινοβουλίου και λάτρης της κοιλάδας του Αχελώου ευχαρίστησε τον υπουργό  θερμά τόσο για το σημαντικό αυτό έργο, όσο και για τα έργα αρμοδιότητάς του που έχουν εξαγγελθεί ή έχουν προγραμματιστεί στην Κοιλάδα του Αχελώου και τα οποία θα αλλάξουν και θα βελτιώσουν πολύ την εικόνα της πανέμορφης αυτής περιοχής και τη ζωή των κατοίκων ενώ θα βοηθήσουν την ανάπτυξή της.

Την προμελέτη για την αναστήλωση παραδώσαμε και σε άλλους συμμάχους από την Ευρώπη. Στην Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Κορίνα Κρέτσου, στον Πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ούντο Μπούλμαν καθώς και στον Ευρωβουλευτή στου Ποταμιού Γιώργο Γραμματικάκη. Όλοι τους στηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα μας για αναστήλωση της Γέφυρας και είναι φίλοι της Κοιλάδας του Αχελώου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Επίτροπος έχει επισκεφθεί η ίδια την περιοχή της Κοιλάδας και το σημείο που βρίσκονται τα απομεινάρια της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου. Τους ευχαριστούμε όλους για τη διαχρονική στήριξή τους στην προσπάθεια που κάνουμε για την ανάδειξη και ανάπτυξη της Κοιλάδας του Αχελώου.

Τη Μεταπτυχιακή εργασία συνέταξαν οι πολιτικοί Μηχανικοί: Τσέλιος Ιούλιος και Χούσος Γεώργιος.
Επιβλέπουσα: Βιντζηλαίου Ελισάβετ, Καθηγήτρια Ε.Μ.Π.
Σύμβουλος: Γιαννέλος Χρήστος, Υπ. Δρ. Ε.Μ.Π.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. <>.
    Η ιστορία μας λοιπόν λέει τα εξής:Αφού δεν μπόρεσαν να το γκρεμίσουν,με την αεροπορία οι “εθνικόφρονες” το τίναξαν στον αέρα οι “δημοκρατικοί”,όταν οι δύο εξυπνάκηδες ρήμαζαν την χώρα και τους ανθρώπους της,τάχα για την ιδεολογία και όχι για την κουτάλα.Όλα αυτά, τα χρόνια που όλη η Ευρώπη αξιοποιούσε τα λεφτά του σχεδίου Μάρσαλ στο έπακρο.
    Όσον αφορά τον πολιτισμό μας,κανείς από τους δύο δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη από τον πακτωλό της χρηματοδότησης των κομμάτων τους(τα δικά μας λεφτά δηλαδή) για να αποκατασταθεί η ζημιά.Ούτε μια κουβέντα,βρε αδερφέ,που είναι και τζάμπα!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης