"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Άρθρο – καταπέλτης της Le Monde για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μπορεί η κυβέρνηση να απέρριψε με ευκολία (σ.σ. και στήριξη από τα φιλοκυβερνητικά μέσα) την έκθεση που κατέταξε την Ελλάδα στην τελευταία θέση εντός Ε.Ε., μπορεί να έστειλε μέχρι και επιστολή διαμαρτυρίας στην οργάνωση, όμως ο θόρυβος δεν καταλαγιάζει.

Το νέο χτύπημα έρχεται από τη γαλλική Le Monde, σε δημοσίευμα με τίτλο «Η ανησυχητική παρακμή της Ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα». Σε αυτό καταγράφεται το γεγονός πως η χώρα μας έχασε 38 θέσεις στην κατάταξη μέσα σε έναν χρόνο και είναι, πλέον, τελευταία ανάμεσα στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ανησυχητική. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση να μειωθεί η ελευθερία του Τύπου στη χώρα» σχολιάζει ο Πάβελ Σζάλαϊ, επικεφαλής του γραφείου των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την Ε.Ε. και τα Βαλκάνια.

«Η Ελλάδα έχει μια σειρά από σοβαρά προβλήματα και οι αρχές δεν ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις μας ούτε σε εκείνες από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» συμπληρώνει με νόημα.

Η λίστα Πέτσα σε περίοπτη θέση

Το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας μιλά και για την περιβόητη «λίστα Πέτσα» σημειώνοντας ότι «τα μέσα που είναι κοντά στην αντιπολίτευση έλαβαν ελάχιστη βοήθεια από τα 20 εκατομμύρια ευρώ που μοιράστηκαν για διαφημιστικά σποτ σχετικά με τα μέτρα κατά του κορονοϊού».

Η Le Monde κάνει ειδική αναφορά στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και στο γεγονός ότι οι έρευνες έχουν βαλτώσει. Επισημαίνει, ακόμη, πως η κυβέρνηση πέρασε νομοθεσία τον περασμένο Νοέμβριο για τα fake news με πρόφαση την πανδημία, για να σχολιάσει ότι μόνο η Ουγγαρία έχει υιοθετήσει αντίστοιχη νομοθεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης