"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Άρχισαν τα όργανα: Ο Δήμος Ν. Σμύρνης ζητά περικοπές της θέρμανσης στα σχολεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έντονες αντιδράσεις έχει ήδη προκαλέσει η επιστολή που έστειλε η δημοτική αρχή του Δ. Νέας Σμύρνης προς τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους Γονέων του δήμου, με την οποία τούς ζητά να… «περιορίσουν» τη θέρμανση και τον φωτισμό μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας». Τονίζεται μάλιστα ότι «είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες».Εύλογα, λοιπόν, η επιστολή της δημοτικής αρχής ξεσήκωσε σφοδρές αντιδράσεις, με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου να καθιστά σαφές ότι την προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων «δεν μπορεί και δεν πρέπει» να την επωμιστεί η σχολική κοινότητα. 

Παράλληλα, η Ένωση απορρίπτει το… μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης» που πετάει η δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι η ευθύνη για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων «ανήκει αποκλειστικά στους δήμους και την κυβέρνηση». 

Την οργή της εξέφρασε και η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Σμύρνης, που επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή παρουσιάζεται ως «βασιλικότερη του Βασιλέως» για άλλη μία φορά. Όπως τονίζει η παράταξη, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή η λύση για την ενεργειακή κρίση είναι «να πουντιάζουν τα παιδιά μας στις σχολικές αίθουσες». Υπογραμμίζει επίσης ότι «δεν αποτελεί πολυτέλεια και κατασπατάληση πόρων εν έτει 2022 να είναι ζεστές – στην θερμοκρασία που πρέπει και με επαρκή φωτισμό οι σχολικές αίθουσες. Να μπορούν αναπόσπαστα οι μαθητές να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς να τουρτουρίζουν ή να γουρλώνουν τα μάτια ελλείψει φωτισμού».

Σε υψηλούς τόνους, η παράταξη σημειώνει επίσης ότι «είναι ντροπή για την Δημοτική Αρχή και επιπλέον απόδειξη των συνολικών προτεραιοτήτων της, να παίρνει αυτή την θέση σε πλήρη σύμπνοια με την άθλια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να μην διεκδικεί τουλάχιστον το αυτονόητο από το κράτος, επαρκή θέρμανση και φωτισμό για τα σχολεία. Να συμπλέει και στις αισχρές μεθόδους του Υπουργείου, της δήθεν επιβράβευσης αυτών των σχολικών μονάδων που θα καταναλώσουν τα λιγότερα. Δηλαδή να δίνει κίνητρα για να παγώνουν τα παιδιά μας στις σχολικές αίθουσες, να κάνουν μάθημα με κουβέρτες και να μην μπορούν τα παγωμένα χέρια τους να πιάσουν το στυλό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης