"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.8 C
Trikala

Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Τρικκης κ. Χρυσόστομος.

lafarm

Σχετικά άρθρα

<<Ζήσαμε τη Μεγάλη Παρασκευή ένα μήνα νωρίτερα…

διότι εκούσθη ήχος βιαίας βροντής και τα σύννεφα του ουρανού στα Τέμπη έγιναν άμαξες για να παραλάβουν τις αθώες ψυχές…>>

Μίλησε για τη νεολαία, την ανεργία, τα προβλήματα της καθημερινότητας, μίλησε για όλους και για όλα!!!

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο αστραφτερός λόγος του Ελέω Θεού Δεσπότη μας
  Άστραψε και βρόντησε ο Ελέω Θεού Δεσπότης μας, αλλά η αστραπή του δεν μας έφερε φως αλλά πυκνό σκοτάδι και σύγχυση από το μεσαιωνικό κόσμο στον οποίο προφανώς ζει.
  Φορώντας την προφανώς πανάκριβη ιερατική του στολή και φέρων τη χρυσοστόλιστη μήτρα επί της κεφαλής του και την επιχρυσωμένη ποιμαντική του ράβδο ανά χείρας μας είπε πολλά, θα σχολιάσω κατι το οποίο μου έκανε σημαντική εντύπωση.
  Αρχικά αναφέρθηκε στο ατύχημα των Τεμπών και αφού σχολίασε τη θλίψη όλων μας κατέληξε λέγοντας “ ότι τα σύννεφα του ουρανού έγιναν άμαξες για να παραλάβουν τις αθώες ψυχές των ανθρώπων μας και χτύπησαν πένθιμα οι καμπάνες όλων των Ελλήνων πριν τη μεγάλη Παρασκευή για όλους αυτούς που δεν βρίσκονται στη στρατευμένη αλλά στη θριαμβέβουσα εκκλησία εκεί που δεν υπάρχει πόνος θλίψη και προβλήματα, αλλά υπάρχει ζωή ατελεύτητος”
  Δηλαδή αγαπητοί συμπολίτες, κατά το Σεβασμιότατο Δεσπότη μας για να κερδίσουμε την πολυπόθητη αιώνια ζωή και να βρεθούμε στη θριαμβέβουσα εκκλησία θα πρέπει να μπαίνουμε στα τραίνα να τα βάζουμε στην ίδια γραμμή κινούμενα αντιθέτως με μεγάλη ταχύτητα, να συγκρούονται κα να παίρνουν τα σύννεφα τις ψυχές μας και να τις μεταφέρουν εκεί. Πιθανόν να είναι ένας τρόπος…… εκτός από αυτούς που αναφέρει η Αγία Γραφή.

  Σεβασμιότατε σας ρίχνω το γάντι και βγάζω από τη θήκη την αστραφτερή ρομφαία του λόγου και σας περιμένω στο πέτρινο αλώνι της φιλόξενης ΤΡΙΚΚΗpress.
  Δικαιόπολης

 2. Οι γονείς ήθελαν τα παιδιά τους μαζί τους το Πάσχα και όχι στη μεταφυσική θριαμβευουσα εκκλησία δεν γνωρίζει βέβαια από πόνο γονέα και λέει θεωρίες έπρεπε οι παρίσταμενοι να αντιδράσουν φρυνη η πειαλιωτης

 3. Αγαπητέ Δικαιόπολι εύγε είσαι ο μόνος που αντιδράς στην ομιλία του Δέσποτα αυτά είχε να πει στους χάρο καμένους γονείς που τα παιδιά τους δολοφονήθηκαν από παραλείψεις της δεξιάς του ερριξες το γάντι για πνευματική αναμέτρηση ας απαντήσει φρυνη η πειαλιωτης

 4. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει την αίσθηση του λόγου και του χρόνου! Μιλάει πολύ χωρίς συνειρμούς, με συχνές επαναλήψεις και ατυχείς παραλληλισμούς!!! Είναι κουραστικός!!!! Δεν έχει το χάρισμα του προφορικού λόγου!!!

  • Χρόνια πολλά φίλτατε κ. Δασκάλου. Επίτρεψε μου, να σε συμπληρώσω: Δεν έχει το χάρισμα του μεστού, του ουσιώδη λόγου. Επίσης, πρέπει κάποτε να αλλάξει και ο επαναλαμβανόμενος, τυποποιημένος και κουραστικός εν τέλει, τονισμός του λόγου. Μιλάνε διάφοροι και αμέσως καταλαβαίνεις, εάν αυτός είναι θρησκευτικός, πολιτικός (και από ποιο κόμμα) λόγος. Έλεος, απλά κατανοητά Ελληνικά δεν μιλάει κανείς σε αυτόν τον τόπο;
   Υ.Γ. Μάλλον όχι, διότι κανείς σχεδόν δεν επιθυμεί την συ-ζήτηση (την ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων για θέματα και την ανάλυση τους) αλλά να επιβάλλει την δική του άποψη. Ντε και καλά, μέχρι την έξοδο της ψυχής του…

 5. Αγαπητέ φίλτατε Jim Riflevinegar. όπως ορθώς σημαίνεις, ο λόγος πλέον είναι μία κωδικοποιημένη ρουτίνα. Από τις πρώτες λέξεις ευκόλως κατανοεί κάποιος, αν είναι ένα πολιτικό τσιτάτο και μάλιστα ποιού χρωματικού φάσματος ή κάποιο χιλιοειπωμένο παλαιομοδίτικο από άμβωνος κήρυγμα!!! Η υψίστη πνευματική έκφανση του ανθρώπου, που είναι ο λόγος, έχει κονσερβοποιηθεί!!! Και προφορικώς και γραπτώς!!! Χαίρομαι που συμφωνούμε!!!

 6. Δικαιόπολης

  Αγαπητές κυρίες και κύριοι, εμένα δεν με ενδιαφέρει αν έχει την αίσθηση του λόγου και του χρόνου ή αν έχει το χάρισμα του μεστού ή του ουσιώδους λόγου. Αυτό είναι δικό του θέμα.
  Αυτό που ενδιαφέρει τον σκεπτόμενο συμπολίτη μας είναι αυτά που είπε και είναι γνωστό σλόγκαν των κληρικών, ότι όποιος πεθαίνει, ιδίως νέος, τον αγαπούσε ο θεός και τον πήρε στον ουρανό και άλλα τοιαύτα και τοιούτα περίτρανα ψεύδη.
  Εγώ τον προκαλώ και τον καλώ σε πνευματική μονομαχία στο φιλόξενο χώρο της ΤΡΙΚΚΗpress και το πεδίο της σύγκρουσης μας θα είναι ο λόγος του Θεού που είναι η Αγία Γραφή να μου πει που αναφέρονται τα σύννεφα που παίρνουν τις ψυχές των ανθρώπων στους ουρανούς και άλλα περίεργα και αν ο Ιησούς είπε κάτι τέτοιο.
  Ας τολμήσει λοιπόν.
  Δικαιόπολης

 7. Αγαπητέ “Δικαιόπολη”, με αυτό το αφελές, ρηχό, αντιφατικό και προσβλητικό «θεολογικό σλόγκαν» όπως αναφέρετε, καλύπτεται κάθε περίπτωση.
  -Τον πήρε ο Θεός νέο διότι τον αγαπούσε και ήθελε να τον προλάβει από κάποια αμαρτία που θα του στερούσε τον παράδεισο!!!
  -Ο Θεός τον πήρε εις βαθύ γήρας διότι τον αγαπούσε!!!
  -Ζεί κάποιος δύσκολα με προβλήματα, οικονομικά, υγείας, οικογενειακά, ο Θεός θέλει να δοκιμάσει την πίστη του, εν αντιθέσει με κάποιον που σε όλον του τον βίο αδικούσε εκμεταλλευόμενος τους πάντα και τα πάντα, κερδίζει θέση στον παράδεισο επειδή κάποια στιγμή άναψε ένα κεράκι!!!
  Ας το δούμε ως άκομψες παρηγορίες!!!

 8. Πλατεία ζει πολύ ο λόγος του δεν είναι περιεκτικός και ουσιώδης χωρίς αίσθηση αφαίρεσης και καταφεύγει στη θεοπραξια των αρχαίων που σήμερα μεταφράζεται έτσι αποφάσισε ο Θεός για τα παιδιά δεν αποφάσισε κανένας Θεός για το θάνατο τους πάρα η αδιαφορία της δεξιάς για την ασφάλεια των πολιτών φρυνη η πειαλιωτης

 9. Αγαπητέ κε Θωμά Δασκάλου σας ευχαριστώ για τη συμπλήρωση του σλόγκαν των ρασοφόρων για τους συνανθρώπους μας που πεθαίνουν.
  Αυτοί είτε προφανώς από άγνοια ή από απερισκεψία γίνονται εμμέσως πλην σαφώς συκοφάντες του Θεού μας, ενός θεού γεμάτου από αγάπη για τα πλάσματα του ο οποίος χάρισε στους πρωτόπλαστους την αιώνια ζωή στην παραδείσιων συνθηκών γης μας. Πως είναι δυνατόν τώρα να θέλει το θάνατο τους για να τους πάρει κοντά του, ενώ τους υποσχέθηκε, αν τηρήσουν τις αρχές του, που αναφέρονται στην Αγία Γραφή και μόνον σ’ αυτήν, θα ζήσουν αιώνια καθώς ήταν ο αρχικός του σκοπός στην παραδείσια γη; Τουλάχιστον αυτό δε μάθαμε όλοι στα θρησκευτικά;
  Η μεγάλη μου έκπληξη είναι, πως από τον ανώτερο στο ιερατικό αξίωμα στο Νομό μας, τον ελέω θεού δεσπότη, καθώς αρέσκετε να αυτοαποκαλείτε, να λέγονται τέτοια πράγματα ενώπιον των πολιτικών και των λοιπών αρχών και ενός τόσου μεγάλου πλήθους κόσμου και να μην αντιδρά κανείς; Βέβαια του πλαισίου της αντίδρασης δεν εξαιρούνται οι της δεξιάς του κυρίου καθώς και οι άλλοι παρατρεχάμενοι που έλαβαν τις σχετικές ευλογίες πριν πολιτευτούν.
  Μετά από αυτά αναμένω την πνευματική μας μονομαχία στο πέτρινο αλώνι της καθόλα φιλόξενης και ανοικτής στον κόσμο των ιδεών ΤΡΙΚΚΗpress.
  Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης