Έκθεση έργων των μαθητών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δ. Τρικκαίων Reviewed by Momizat on . Στο Εργαστήρι Ζωγραφικής, στο Μύλο Ματσόπουλου, Τρίτη 24, Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουνίου , ώρες 19-21.00, λειτουργεί έκθεση έργων των μαθητών όλων των τμημάτω Στο Εργαστήρι Ζωγραφικής, στο Μύλο Ματσόπουλου, Τρίτη 24, Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουνίου , ώρες 19-21.00, λειτουργεί έκθεση έργων των μαθητών όλων των τμημάτω Rating: 0

Έκθεση έργων των μαθητών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δ. Τρικκαίων

Έκθεση έργων των μαθητών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δ. Τρικκαίων

Στο Εργαστήρι Ζωγραφικής, στο Μύλο Ματσόπουλου, Τρίτη 24, Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουνίου , ώρες 19-21.00, λειτουργεί έκθεση έργων των μαθητών όλων των τμημάτων του παιδικών και ενηλίκων.

Στα έργα τους αποτυπώνουν   στοιχεία , τάσεις και θεωρητικές αρχές της ζωγραφικής τέχνης καθώς και τα εικαστικά αντικείμενα τα οποία γνώρισαν και αφομοίωσαν κατά την διάρκεια όλης της εκπαιδευτικής χρονιάς. Παράλληλα αποτυπώνεται και η προσωπική άποψη των μαθητών , η δική τους εικαστική θεώρηση της πραγματικότητας μαζί με τις επιδιώξεις και τις αναζητήσεις τους τόσο στα θεματικά αντικείμενα της διδακτικής πράξης όσο και σε αντικείμενα του προσωπικού τους ενδιαφέροντος.

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής αποτελεί σημείο αναφοράς για τα εικαστικά δρώμενα των Τρικάλων. Κύριο στόχος του είναι να δημιουργήσει με τα χρόνια μέσα από την εικαστική παιδεία «μυημένους θεατές», ξεκινώντας φυσικά πάντα από τα παιδιά (να μάθουν να «ΒΛΕΠΟΥΝ» ζωγραφική), καθόσον έχει την άποψη πως η τέχνη ασφαλώς και διδάσκεται. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις άλλες μορφές της τέχνης έτσι και στις εικαστικές   τέχνες, υπάρχουν μερικές απλές επιβεβαιωμένες αρχές που αποτελούν θεμελιακούς νόμους. Τους νόμους αυτούς πρέπει να διδάξει ο δάσκαλος για να βοηθήσει να εκφραστούν άνετα και φυσικά οι μαθητές με τη γλώσσα των εικόνων. Οι αρχές αυτές αποτελούν ένα είδος αλφαβητάριου. Η διδασκαλία τους δεν φτιάχνει μεγάλους καλλιτέχνες, φτιάχνει όμως ανθρώπους καλλιεργημένους, ικανούς να εκφράσουν με τάξη και συνοχή μια θέση προσωπική, ένα όραμα που έχουν για τον κόσμο, μέσα από τη γλώσσα των σχημάτων και των χρωμάτων ή ακόμη να επικοινωνήσουν μέσω της εικόνας, μέσα από το έργο ενός καλλιτέχνη, με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους και να συντονίσουν τις σκέψεις ή τις καρδιές τους πάνω στο ίδιο μήνυμα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή