Έκθεση αφιερωμένη στα 70 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Έκθεση αφιερωμένη στα 70 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας θα λειτουργήσει στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα Μπροστά στο 2018, που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χ Έκθεση αφιερωμένη στα 70 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας θα λειτουργήσει στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα Μπροστά στο 2018, που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χ Rating: 0

Έκθεση αφιερωμένη στα 70 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στα Τρίκαλα

Έκθεση αφιερωμένη στα 70 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στα Τρίκαλα

Έκθεση αφιερωμένη στα 70 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας θα λειτουργήσει στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

antartises

Μπροστά στο 2018, που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης και η ΚΝΕ τα 50 χρόνια, το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή μας φέρνει πιο κοντά με την ιστορία των αγώνων του λαού μας. Φέτος τιμάμε τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που η δράση του στα 1946-49 αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα.

Σ’αυτό το πλαίσιο και αξιοποιώντας τη θετική πείρα των προηγούμενων χρόνων, στην  κεντρική  εκδηλώση του  42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο Μύλο Ματσόπουλου στις 24 Σεπτέμβρη,  θα φιλοξενηθεί μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στο μεγαλειώδη, τρίχρονο (1946-49) αγώνα του ΔΣΕ.

Η έκθεση του Φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους πλέον κεντρικούς χώρους, που θα μαγνητίζει με το ενδιαφέρον της τους επισκέπτες του Φεστιβάλ, συνδυάζοντας τα στοιχεία της ιστορικής γνώσης, των συμπερασμάτων από την ιστορική πείρα, αλλά και του συναισθήματος και της συγκίνησης μέσα από το καλλιτεχνικό έργο κομμουνιστών δημιουργών.

antartes_011

 Στη φετινή έκθεση θα περιλαμβάνεται πλήθος φωτογραφικού υλικού από τον αγώνα του ΔΣΕ, αξιοποιώντας το αρχείο του Απόστολου Μουσούρη (οπερατέρ του ΔΣΕ). Η έκθεση θα λειτουργεί με οργανωμένες ξεναγήσεις, ενώ θα προβάλλονται οι νέες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» για τον αγώνα του ΔΣΕ, όπως η έκδοση «Φωτογραφίζοντας το ΔΣΕ» (με πάνω από 1.000 φωτογραφίες από το αρχείο του Απόστολου Μουσούρη),  η έκδοση «Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας» (Συλλογή Κειμένων. Έγγραφα από το Αρχείο του ΚΚΕ), καθώς και η έκδοση του τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ : «23 παθιασμένα ψέματα για τον ένοπλο λαϊκό αγώνα 1941-49».

Μέσα από την έκθεση, η ΚΝΕ επιδιώκει να δώσει συνέχεια στην επαφή  των νέων ανθρώπων με τον αγώνα του ΔΣΕ, τη μελέτη της τρίχρονης δράσης του, αλλά και στη διάδοση των πολύτιμων συμπερασμάτων που απορρέουν από αυτήν την κορυφαία ένοπλη ταξική σύγκρουση στη χώρα μας κατά τον 20ό αιώνα.

Email επικοινωνίας: trikala.fest.kne@gmail.com

Ιστότοπος: http://efestival.kne.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή