Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων Reviewed by Momizat on . Για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε σήμερα. Ειδικότερα, η Για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε σήμερα. Ειδικότερα, η Rating: 0

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε σήμερα.

Ειδικότερα, η ΕΜΥ προβλέπει:
1. Σήμερα Πέμπτη (27-09-2018):
 

Α. Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7-9 μποφόρ που πνέουν στο βόρειο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά και σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ) τοπικά στο Αιγαίο και στο νότιο Ιόνιο, σταδιακά μέχρι το βράδυ θα σημειώσουν μικρή εξασθένηση από Βορρά προς Νότο, αλλά στα νότια πελάγη (νότιο Ιόνιο, θάλασσα Κυθήρων) θα διατηρηθεί η έντασή τους (9-10 μποφόρ).

Β. Από τις απογευματινές ώρες οι βροχές που σημειώνονται στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, στο νότιο Ιόνιο και στην Κρήτη, όπου τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
2.Την Παρασκευή (28-09-2018):
 

Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια) και στην Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και προς το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και στην Εύβοια.

Β. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως στο Αιγαίο 6-7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ, και στο Ιόνιο 8 με 9 και το πρωί τοπικά 10. Βαθμιαία μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα πνέουν με ένταση στο Ιόνιο 6-7 και στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ.
3. Το Σάββατο (29/09/2018):
 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν, με κυρία χαρακτηριστικά:
– τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα

– τη σταδιακή επικράτηση νότιων ανέμων, οι οποίοι στο νότιο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ.
4. Την Κυριακή (30/09/2018):
 

α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναφέρθηκαν στην παράγραφο 3(α) θα επηρεάσουν την κεντρική και νότια χώρα.

β. Νότιοι άνεμοι, πολύ θυελλώδεις και πιθανώς σε επίπεδο θύελλας (9-10 μποφόρ) θα πνέουν στα νότια πελάγη.
Εθνικό Αστεροσκοπείο: Μεγάλη πιθανότητα σχηματισμού μεσογειακού κυκλώνα την Πέμπτη
 
Πολύ μεγάλη είναι η πιθανότητα σχηματισμού μεσογειακού κυκλώνα αργά το βράδυ της Πέμπτης στο νότιο Ιόνιο, με βάση τα σημερινά στοιχεία.
Η κίνηση του κυκλώνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωί του Σαββάτου. Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, ενώ μέχρι το πρωί της Κυριακής τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ξενοφών» με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής κυρίως στην ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.
Η θέση του μεσογειακού κυκλώνα το βράδυ της Παρασκευής
Η θέση του μεσογειακού κυκλώνα το βράδυ της Παρασκευής
Η θέση του μεσογειακού κυκλώνα το βράδυ του Σαββάτου
Η θέση του μεσογειακού κυκλώνα το βράδυ του Σαββάτου
Η θέση του μεσογειακού κυκλώνα το μεσημέρι της Κυριακής
Η θέση του μεσογειακού κυκλώνα το μεσημέρι της Κυριακής

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή