"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Έλεγχοι και τα απογεύματα από το ΙΚΑ Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

IKA
Σε ελέγχους ακόμη και τα απογεύματα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, προχωρά το ΙΚΑ Τρικάλων.
Όλα αυτά μετά την τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλη, η οποία κατατίθεται εντός των προσεχών ημερών στη Βουλή, θα παρέχεται η δυνατότητα στους διοικητές των ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΕΑ και ΟΓΑ να χρησιμοποιήσουν υπαλλήλους από τα τμήματα εσόδων (και κατά τις απογευματινές ώρες) για ελέγχους. Εκτιμάται ότι μόνο το ΙΚΑ θα διαθέσει πανελλαδικά 500 υπαλλήλους. Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι θα γίνονται παράλληλα με τους ελέγχους που πραγματοποιεί η ΕΥΠΕΑ.

Τα ειδικά κλιμάκια θα διενεργούν «επιτόπιους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους» και θα στελεχωθούν «με τη συμμετοχή των εργαζομένων που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά».

«Μας λύνει τα χέρια» αναφέρει ο διευθυντής του ΙΚΑ Τρικάλων κ. Βαγγέλης Γεωργολόπουλος τονίζοντας ότι το ΙΚΑ Τρικάλων προσπαθεί πάντα να βρίσκεται εντός της αγοράς με ελέγχους, ωστόσο η θεσμική απόφαση θα δημιουργήσει ακόμη ένα πιο πιεστικό κλίμα προς την κατεύθυνση της ελαχιστοποίησης εκείνων που θα εξακολουθούν να εισφοροδιαφεύγουν εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πρόκειται για ένα αίτημα που ικανοποιείται λύνοντας σε μεγάλο βαθμό το ακανθώδες ζήτημα της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, η οποία παραμένει ανεπούλωτη πληγή και έχει σημαντικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.

εφημερίδα Η ΕΡΕΥΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης