Έλενα Παπαδοπούλου- Η Τρικαλινή σύμβουλος που αναζητά την «άλλη Ευρώπη» στο Brussels Group Reviewed by Momizat on . Η Έλενα Παπαδοπούλου ,κόρη του βουλευτή του Σύριζα Σάκη Παπαδόπουλου και της Ρορώς Παιζάνου , παίζει καθοριστικό ρόλο στον μαραθώνιο συζητήσεων που εξελίσσεται Η Έλενα Παπαδοπούλου ,κόρη του βουλευτή του Σύριζα Σάκη Παπαδόπουλου και της Ρορώς Παιζάνου , παίζει καθοριστικό ρόλο στον μαραθώνιο συζητήσεων που εξελίσσεται Rating: 0

Έλενα Παπαδοπούλου- Η Τρικαλινή σύμβουλος που αναζητά την «άλλη Ευρώπη» στο Brussels Group

elena
Η Έλενα Παπαδοπούλου ,κόρη του βουλευτή του Σύριζα Σάκη Παπαδόπουλου και της Ρορώς Παιζάνου , παίζει καθοριστικό ρόλο στον μαραθώνιο συζητήσεων που εξελίσσεται πίσω από κλειστές πόρτες στο Brussels Group.
Είναι η μόνη γυναίκα στην ομάδα κρούσης των οικονομολόγων, που δίνουν τη μάχη των αριθμών στη βελγική πρωτεύουσα. Προέρχεται από μία έντονα πολιτικοποιημένη οικογένεια στα Τρίκαλα ενώ οι γνώσεις που έχει σε οικονομικά θέματα είναι το δυνατό χαρτί της.

Η Έλενα Παπαδοπούλου (από το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου) είναι ένα πνεύμα ανήσυχο που έχει δραστηριοποιηθεί σε διαφορετικούς τομείς. Ενδεικτικά αναφέρεται πως είναι ειδική σύμβουλος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έχει συνεργαστεί ως ερευνήτρια με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Με μεγάλη εμπειρία σε θέματα μακροοικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής έχει γράψει αρκετά άρθρα και επιμελήθηκε μαζί με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη το βιβλίο «Public Debt and Austerity in the EU» (Δημόσιο Χρέος και Λιτότητα στην ΕΕ). Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς ..

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή