Είδος πολυτελείας και το σουβλάκι: Ξεπερνάει τα 4 ευρώ η τιμή του Το σουβλάκι ΗΤΑΝ μια χορταστική και φτηνή λύση για φαγητό μιας και η τιμή του ολοένα και ανεβαίνει, εκτοξεύεται.
Η αγαπημένη συνήθεια πολλών από εμάς, το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων, τείνει να μετατραπεί σε είδος πολυτελείας.
Όταν με 4 ευρώ μπορούσε να φάει κάποιος δυο σουβλάκια και να χορτάσει τώρα με 4 ευρώ θα μπορέσει να αγοράσει το ένα.
Το πιτόγυρο και γενικά το τυλιχτό, θα ξεπεράσει τα 4 ευρώ.
Εκτός από τους καταναλωτές και οι καταστηματάρχες σκέφτονται τρόπους για να συγκρατήσουν τις τιμές.
Πιθανόν να υπάρξει μια γενικευμένη αύξηση της τιμής του “τυλιχτού” ακόμη και στα 5 ευρώ, θυμίζοντας τιμοκαταλόγους τουριστικών περιοχών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η οποία μπορεί να αποδειχτεί δίκοπο μαχαίρι για τους επαγγελματίες του κλάδου.
Ένα άλλο σενάριο είναι να χρεώνονται… πατάτες, ντομάτα και κρεμμύδι, ναι καλά διαβάσατε, μιας και το κόστος τους δεν είναι πλέον καθόλου αμελητέο, δηλαδή το σουβλάκι να χρεώνεται ανάλογα με το… περιεχόμενό του.
Μιλάμε για το “εθνικό φαγητό” για πολλούς, οπότε σκεφτείτε ότι η αύξηση της τιμής του, επηρεάζει πολλά νοικοκυριά… Έτσι που το πάμε, στο τέλος θα παίρνουμε μόνο πίτα σκέτη…
Να βάλουν και φόρο λίπους και ζάχαρης, όπως στο εξωτερικό.
Μια χαρά φτηνά φαγητά υπάρχουν και υγιεινά, αντί για σκουπίδια.
Βεβαίως, φακές (αλάδωτες), κριθαράκι νερόβραστο και άλλα πολλά. Να καταφέρουμε επιτέλους να γίνουμε Ευρώπη.