Έλλειψη ρευματολόγου στον ΕΟΠΥΥ Reviewed by Momizat on .   ΠΡΟΣ κ. ΤΑΚΗ ΚΟΝΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ   ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΑΤΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Αξιότιμε κ. Πρόεδρε Το τελευταίο χρονικό δι   ΠΡΟΣ κ. ΤΑΚΗ ΚΟΝΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ   ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΑΤΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Αξιότιμε κ. Πρόεδρε Το τελευταίο χρονικό δι Rating: 0

Έλλειψη ρευματολόγου στον ΕΟΠΥΥ

Έλλειψη ρευματολόγου στον ΕΟΠΥΥ
  ΠΡΟΣ

κ. ΤΑΚΗ ΚΟΝΤΟ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ

 

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΑΤΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχω γίνει δέκτης παραπόνων – καταγγελιών, από συμπολίτες μου στο Νομό Τρικάλων, για έλλειψη ιατρού, ειδικότητας ρευματολόγου συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ, στο Νομό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα σοβαρό κενό στη συνταγογράφηση και την παραπομπή ασθενών για ιατρικές εξετάσεις, καθώς το σύστημα του ΕΟΠΥΥ, δε δέχεται υποκατάσταση της εν λόγω ιατρικής ειδικότητας από αυτή του παθολόγου – ρευματολόγου.

Σημειώνω, δε, πως και ο όμορος Νομός της Καρδίτσας στερείται ιατρού της συγκεκριμένης ειδικότητας, συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, με συνέπεια οι ασθενείς που χρήζουν ανάγκης ρευματολόγου, να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Λάρισα, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση.

Κατόπιν τούτων, και καθώς η υγεία των συμπολιτών μας αποτελεί ύψιστο αγαθό, παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα

–          είτε με την ΑΜΕΣΗ σύναψη σύμβασης με ιατρό ειδικότητας ρευματολόγου στο Νομό Τρικάλων

–          ή με την εκχώρηση του δικαιώματος συνταγογράφησης και παραπομπής σε σχετικές ιατρικές εξετάσεις σε εξειδικευμένο παθολόγο – ρευματολόγο.

Με εκτίμηση

Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης

(Βουλευτής Ν. Τρικάλων)

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή