Έμειναν νηστικά βρέφη και νήπια σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Λάρισας λόγω απεργίας! Reviewed by Momizat on . Πρωτοφανή πράγματα σημειώθηκαν σήμερα Τετάρτη, σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Λάρισας, λόγω της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων. Η απεργιακή κινητοποίηση είχε Πρωτοφανή πράγματα σημειώθηκαν σήμερα Τετάρτη, σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Λάρισας, λόγω της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων. Η απεργιακή κινητοποίηση είχε Rating: 0

Έμειναν νηστικά βρέφη και νήπια σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Λάρισας λόγω απεργίας!

Έμειναν νηστικά βρέφη και νήπια σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Λάρισας λόγω απεργίας!

Πρωτοφανή πράγματα σημειώθηκαν σήμερα Τετάρτη, σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Λάρισας, λόγω της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων. Η απεργιακή κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα τη μη παρασκευή φαγητού για τα μικρά παιδιά, στους σταθμούς που αυτό προβλέπεται, με αποτέλεσμα αρκετά εξ’ αυτών να μη φάνε μεσημεριανό.

Γονείς έκπληκτοι το πρωί της Τετάρτης ενημερώθηκαν κατά την προσέλευση στον παιδικό σταθμό πως “σήμερα λόγω της απεργίας δε θα έχει φαγητό”, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αφενός δεν υπήρξε μέριμνα από πλευράς δήμου, ώστε να μη διακοπεί η παροχή του απαραίτητου γεύματος σε παιδιά “τρυφερής” ηλικίας, ή τουλάχιστον να ενημερωθούν έγκαιρα οι γονείς. Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάποιες περιπτώσεις, οι υπεύθυνοι των παιδικών σταθμών ενημέρωναν τους γονείς πως θα δώσουν στα παιδιά “ότι υπάρχει διαθέσιμο” από τα τρόφιμα που δίνονται συνήθως για πρωινό.

Για το θέμα που ανέκυψε  μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος επιβεβαίωσε τις “αρρυθμίες” που προκλήθηκαν από την απεργία των δημοτικών υπαλλήλων, ενώ σημείωσε με νόημα πως ο ίδιος ενημερώθηκε για το ζήτημα μόλις χθες το απόγευμα.

Ο κ. Δεληγιάννης αναγνωρίζοντας την αναστάτωση που δημιουργήθηκε είπε επίσης ότι “οφείλουμε ως υπηρεσία να αναλάβουμε την πολιτική ευθύνη και να ζητήσουμε συγνώμη”, ενώ προανήγγειλε αναζήτηση ευθυνών σε επίπεδο προϊσταμένων υπηρεσιών για το γεγονός πως “δεν κοινωνήθηκε σωστά σε κάποιες περιπτώσεις η ενημέρωση προς τους γονείς για το θέμα”.

Ο προβληματισμός που έθεσε επίσης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής είναι “μέχρι που μπορούμε να ζητούμε την ανοχή από τους γονείς” υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος πέρυσι είχε βρεθεί στο στόχαστρο για “παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων”, όταν ζήτησε να προετοιμαστεί το καθημερινό συσσίτιο και το Πάσχα.

Προφανώς και το δικαίωμα της απεργίας είναι αναφαίρετο στον κάθε εργαζόμενο, όμως από την άλλη, υπάρχουν επαγγέλματα σε νευραλγικά για την κοινωνία πόστα, στα οποία οφείλουν και οι εργαζόμενοι να δείχνουν τη δέουσα κατανόηση και να συνδράμουν, έστω και υπό τη μορφή μίας παροχής υπηρεσιών ως “προσωπικό ασφαλείας”.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή