"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Έμπρακτη Αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ με παράδοση ειδών ανάγκης στους πρόσφυγες

lafarm

Σχετικά άρθρα

pame_frourio3-746x420

Μέλη του (ΠΑΜΕ), της (ΠΑΣΕΒΕ) και του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων (μέλους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) βρέθηκαν στο «Φρούριο» των Τρικάλων για να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στην πόλη μας.

Tα είδη ανάγκης που μοιραστήκαν συγκεντρώθηκαν από εκατοντάδεςεργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, μικροεπαγγελματίες, γυναίκες της περιοχής μας οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, κόντρα στην παραφωνία των ξενοφοβικών και φασιστικών αντιλήψεων που προσπαθούν να περάσουν η Χρυσή Αυγή και άλλες τέτοιες δυνάμεις, κόντρα την παραφωνία ξενοφοβικών και φασιστικών αντιλήψεων που παρουσιάζονται σε δημοτικές αρχές και τοπικούς παράγοντες άλλων δήμων του νομού μας, όπως η Καλαμπάκα.

Ήταν μια έκφραση γνήσιας ταξικής αλληλεγγύης, δηλαδή της βοήθειας ίσου προς ίσο και όχι της φιλανθρωπίας αφ΄υψηλού. Είναι αλληλεγγύη και βοήθεια από το υστέρημα λαϊκών οικογενειών της πόλης μας, δηλαδή από αυτό που δεν έχουν, από το κομμάτι που δεν φτάνει τους ίδιους να ζήσουν σε ξεριζωμένους και κατατρεγμένους ανθρώπους από τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Είναι έκφραση αλληλεγγύης σε αντίθεση με τη μεγάλη υποκρισία κρατικών θεσμών και μηχανισμών , διαφόρων κομμάτων και πολιτικών παραγόντων , που ενώ έχουν στηρίξει με τα μπούνια τις πιο βάρβαρες πολιτικές τώρα «πουλάνε φιλανθρωπία στους πρόσφυγες» χτίζοντας φιλολαϊκό προφίλ. Είναι σε αντίθεση με τη θεόρατη υποκρισία του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ συμφώνησε και υπέγραψε φαρδιά πλατιά μαζί με τους υπόλοιπους της ΕΕ το κλείσιμο των συνόρων, τώρα το πάιζει φιλάνθρωπος στους πρόσφυγες. Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλλείψω λάδι, δηλαδή. Η υποκρισία στο απόγειό της.

 

Πέρα από την έκφραση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στις αποφάσεις και τις πολιτικές που γεννούν την ανεργία, την εξαθλίωση, τον πόλεμο και την προσφυγιά

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση, την ΕΕ και τις άλλες χώρες που γειτονεύουν με τη χώρα μας, να ανοίξουν τα σύνορα, επιτρέποντας την άμεση ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων και μεταναστών σε όποια χώρα θέλουν να πάνε. Να υπάρξουν και αεροπορικές μεταφορές προσφύγων απευθείας στις χώρες που θέλουν να πάνε με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ανεχτεί αυτήν την κατάσταση, να μείνει παρατηρητής στο έγκλημα που εξελίσσεται σε βάρος των λαών, στο όνομα των συμφερόντων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ρωσίας.. Να μην ανεχτεί κανένας τα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τις μεταξύ τους αντιθέσεις και ανταγωνισμούς στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους σκορπώντας το θάνατο, τη καταστροφή, την προσφυγιά.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της περιοχής να συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια ανταπόκριση που δείχνουν μέχρι σήμερα στο κάλεσμά μας.Θυμίζουμε, δε, σε όσους λένε εκ του πονηρού και σε όσους δεν γνωρίζουν, «γιατί μόνο στους πρόσφυγες βοήθεια», ότι το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Γυναικών σταθερά παλεύει τόσο για την προστασία των ανέργων, διεκδικώντας επίδομα ανεργίας για όλους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην κόβεται το ρεύμα και το νερό σε κανέναν άνεργο ή οικονομικά αδύναμο, να μειωθούν 50% τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, άλλα μέτρα οικονομικής στήριξης, για την αποκατάσταση όλων των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, οργανώνοντας το μοίρασμα και υλικής βοήθειας σε ανέργους και οικονομικά αδύναμους συναδέλφους μας, δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων και άλλες δράσεις, χωρίς να χωρίζει τον κόσμο με βάση την εθνικότητα, το θρήσκευμα και το χρώμα του δέρματος.

Οι πρόσφυγες δεν έρχονται για να μείνουν εδώ, αλλά αναγκάζονται από τον πόλεμο, που σκοτώνει κόσμο, από τη δυστυχία που ακολουθεί, να φεύγουν άρον – άρον από τον τόπο τους κάτω από άθλιες συνθήκες, πολλοί να πνίγονται στο πέρασμα από την Τουρκία στην Ελλάδα που πληρώνουν ένα σωρό λεφτά γι’ αυτό στους δουλέμπορους, ψάχνοντας να φτάσουν σε κάποιο μέρος που θα έχουν ειρήνη και μια καλύτερη τύχη.

Είναι θύματα του εκμεταλλευτικού συστήματος και ίδιων πολιτικών, που στη χώρα μας τσακίζουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, αυξάνουν την ανεργία, το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ και παράλληλα προκαλούν τους πολέμους και τις επεμβάσεις και όλα αυτά για χάρη των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό εξυπηρετεί και η έλευση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με το πρόσχημα δήθεν αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης