Ένας Τουρκοκύπριος υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο Reviewed by Momizat on . Πουθενά στην Κύπρο η διένεξη μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Eλληνοκυπρίων δεν είναι τόσο εμφανής όσο στην Αμμόχωστο και τα Βαρώσια. Μια πόλη – φάντασμα με εγκαταλελει Πουθενά στην Κύπρο η διένεξη μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Eλληνοκυπρίων δεν είναι τόσο εμφανής όσο στην Αμμόχωστο και τα Βαρώσια. Μια πόλη – φάντασμα με εγκαταλελει Rating: 0

Ένας Τουρκοκύπριος υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο

Ένας Τουρκοκύπριος υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο

Πουθενά στην Κύπρο η διένεξη μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Eλληνοκυπρίων δεν είναι τόσο εμφανής όσο στην Αμμόχωστο και τα Βαρώσια. Μια πόλη – φάντασμα με εγκαταλελειμμένα σπίτια, ξενοδοχεία, κινηματογράφους, τράπεζες και περίπου 3.000 μικρά μαγαζιά. Λίγο πιο μακριά και μέσα στο παλιό τείχος της Αμμοχώστου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 40 νεαροί Τουρκοκύπριοι. Οι φοιτητές δεν έχουν παρά ένα θέμα: τις Ευρωεκλογές.

Ο λόγος είναι η συνάντησή τους με τον Νιγιαζί Κιζιλγιουρέλ, τον πρώτο Τουρκοκύπριο υποψήφιο για τις Ευρωεκλογές, ο οποίος έχει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί. Ως Τουρκοκύπριος έχει θέσει υποψηφιότητα με το ΑΚΕΛ, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Κύπρο. Ως ο μοναδικός Τουρκοκύπριος υποψήφιος ταξιδεύει σε ολόκληρο το νησί: «Για μένα είναι η μόνη ευκαιρία να φέρω κοντά τις δυο πλευρές. Πάντα είχα δοσοληψίες και με τις δυο πλευρές» λέει ο 60χρονος καθηγητής, συγγραφέας, σκηνοθέτης και τώρα πολιτικός.

Το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου μπορεί να αναγνωρίζεται μόνο από την Άγκυρα, ωστόσο εκεί ζουν 100.000 Τουρκοκύπριοι με ευρωπαϊκό διαβατήριο, και ως εκ τούτου έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν.

Μάλιστα η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση έχει προβλέψει 50 εκλογικά τμήματα κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής, στην οποία ακόμα σταθμεύουν περίπου 1.000 κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή