"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Ένας xρόνος Αρχιερατικής Ποιμαντορίας του Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσοστόμου

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Με ιδιαίτερη Λαμπρότητα και Αρχιερατική Μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Δευτέρα το βράδυ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων, Ιερά Αγρυπνία, διά της συμπληρώσεως ενός Ἐτους Αρχιερατείας του Σεβασµιοτάτου Μητροπολίτου μας Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Εμφάνιση IMG_20161011_042606.jpg

Τον Σεβασμιότατο τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Λαρίσης π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, ο επιστήθιος φίλος του Σεβασμιοτάτου Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Μαργαριτόπουλος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Νιγρίτας από την Μητρόπολη Σερρών. Επίσης παρευρέθηκαν δεκάδες ιερείς και  πλήθος κόσμου καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Με θερμά λόγια και ιδιαίτερη συγκίνηση μίλησε στον λόγο του ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών π. Αλέξιος Κανίνας, ο οποίος, αναφέρθηκε  εκτενέστερα στην  διαδικασία εκλογής του Σεβασμιοτάτου Ποιμενάρχου μας.

Στην Ιερά Αγρυπνία έψαλλε πολυμελής χορωδία νέων, φίλων και αδερφών του Σεβασμιοτάτου, οι οποίοι ήρθαν από την Λάρισα, τον Βόλο και άλλες περιοχές, για να τιμήσουν το πρόσωπο του Μητροπολίτου μας.
  
Τέλος ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμά κλήρο και λαό για την παρουσία του και μεταξύ άλλων ανέφερε ” Δεν φοβάμαι να σηκώσω τον Σταυρό της Αρχιεροσύνης που μου χάρισε ο Θεός. Δεν φοβάμαι και δεν δειλιάζω μήπως πέσω κάτω, γιατί έχω δίπλα μου τέτοια διαμάντια και τέτοιους θησαυρούς που είναι οι ιερείς, οι οποίοι βοηθούν τον Επίσκοπο τους, ώστε όλοι μαζί να σηκώσουμε τον Σταυρό του Χρίστου…”.

Βόπης Αναστάσιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης