"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Ένα πακέτο αλληλεγγύης που μεγαλώνει διαφορετικά…

lafarm

Σχετικά άρθρα

paketa

Η αθρόα προσέλευση συμπολιτών μας στην τελευταία δράση του δικτύου ‘’αλληλεγγύη για όλους – χωρίς μεσάζοντες’’, με τις μεγάλες ποσότητες προϊόντων που διακινήθηκαν, έδειξε για άλλη μια φορά ότι σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, η αλληλεγγύη είναι παράμετρος για επιβίωση – ειδικά των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί περισσότερο από τα μνημονιακά μέτρα. Παράλληλα μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης έχει οικοδομηθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, με την παρέμβαση του δικτύου.
Η συμμετοχή των συμπολιτών μας, πέρα από το οικονομικό όφελος έχει επιπλέον και κοινωνικές προεκτάσεις. Όλοι όσοι συμμετέχουν, συμβάλλουν μ’ αυτή τους την ενέργεια στην προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης, έξω από διαδικασίες φιλανθρωπίας και πελατειακών σχέσεων.
Οι προσφορές προϊόντων από τους παραγωγούς προς το δίκτυο (ανάλογες των διαθέσιμων ποσοτήτων), προωθούνται για την ενίσχυση οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας. Για άλλη μια φορά, τα προϊόντα (λάδι, αλεύρι, όσπρια, ρύζι κ.ά.) συσκευάσθηκαν σε πακέτα από τα μέλη του δικτύου και διατέθηκαν σε συνεργασία με τους δασκάλους της πόλης, με διακριτικότητα, σε οικογένειες παιδιών που έχουν ανάγκη.
alilegii
Η καμπάνια του δικτύου για προτίμηση της μεσογειακής διατροφής με ελληνικά αγροτικά προϊόντα, με σκοπό την ενίσχυση των ελλήνων παραγωγών και της εθνικής οικονομίας μέσω της πρωτογενούς παραγωγής, θα συνεχιστεί. Η αύξηση της ζήτησης ποιοτικών ελληνικών προϊόντων από καλλιέργειες με πιστοποίηση, παράλληλα με τη λήψη μέτρων για την εξάλειψη του απαράδεκτου φαινομένου των ‘’ελληνοποιήσεων’’, ιδιαίτερα σε κτηνοτροφικά προϊόντα (κρέατα, τυροκομικά), οδηγεί σε μείωση των εισαγωγών, μεγαλύτερες καλλιέργειες, άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα, τόνωση της αγροτικής οικονομίας και στήριξη της ζωής στην ελληνική ύπαιθρο.
alilegii
Η μεταστροφή του κλίματος στην αγροτική οικονομία σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες της χώρας, μπορεί να εξασφαλίσει ‘’καθαρή τροφή’’ στη χώρα από βιολογικές καλλιέργειες, απαλλαγμένες από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και ίσως αυτό είναι το ουσιαστικότερο πακέτο αλληλεγγύης για όλους μας.
Με τη συνεισφορά και τη βοήθεια κάθε μορφής από όλους, που πιστεύουν στις αξίες της αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας, συνεχίζουμε με στόχο τον γρήγορο τερματισμό της ζοφερής κατάστασης που βιώνει η κοινωνία, αλληλέγγυοι με αισιοδοξία και ελπίδα.

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΣΑΛΙΑΧΗ
Μέλος δικτύου ‘’αλληλεγγύη για όλους’’ στα ΤΡΙΚΑΛΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης