Ένα πρόβλημα που ζητά δεκαετίες λύση στα Τρίκαλα – του Κώστα Κουτσονάσιου Reviewed by Momizat on . Στην ηλεκτροδότηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Παλαιοφάρσαλoς - Καλαμπάκα προχωρά προσεχώς η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, εν` όψει της ένταξης σε Ευρωπαϊ Στην ηλεκτροδότηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Παλαιοφάρσαλoς - Καλαμπάκα προχωρά προσεχώς η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, εν` όψει της ένταξης σε Ευρωπαϊ Rating: 0

Ένα πρόβλημα που ζητά δεκαετίες λύση στα Τρίκαλα – του Κώστα Κουτσονάσιου

Ένα πρόβλημα που ζητά δεκαετίες λύση στα Τρίκαλα – του Κώστα Κουτσονάσιου

Στην ηλεκτροδότηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Παλαιοφάρσαλoς – Καλαμπάκα προχωρά προσεχώς η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, εν` όψει της ένταξης σε Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση το επόμενο διάστημα της επέκτασης του δικτύου σταθερής τροχιάς μέχρι τη Κοζάνη και αργότερα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το έργο αποτελεί υψηλή προτεραιότητα στον Εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό με δεδομένη τη πρόθεση της Ε.Ε. να μη ξαναεκταμιεύσει κονδύλια για την εκ νέου κατασκευή η επέκταση οδικού δικτύου στα κράτη μέλη.

Αν και η ολοκλήρωση στο απώτερο μέλλον της συγκεκριμένης υποδομής θα προσδώσει στο νομό Τρικάλων τεράστια προστιθέμενη αξία, εν τούτοις υφίσταται το μείζων ζήτημα ότι η σιδηροδρομική γραμμή διέρχεται μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης των Τρικάλων.

Οι τοπικοί παράγοντες οφείλουν λοιπόν άμεσα να εντάξουν στο διεκδικητικό πλαίσιο του νομού κι αυτό της επαναχάραξης της γραμμής από το ύψος του Φλαμουλίου έως το Μ. Κεφαλόβρυσο. 

(Στη φωτογραφία του 1959 ο σιδηροδρομικός σταθμός Καλαμπάκας).

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή