Ένα φεστιβάλ γεμάτο κινηματογράφο από την Κιν/φική Λέσχη Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Η φετινή κινηματογραφική χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Οι ερασιτέχνες τρικαλινοί δημιουργοί μετείχαν στο 2ο u made it festival που διοργάνωσε η Κιν Η φετινή κινηματογραφική χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Οι ερασιτέχνες τρικαλινοί δημιουργοί μετείχαν στο 2ο u made it festival που διοργάνωσε η Κιν Rating: 0

Ένα φεστιβάλ γεμάτο κινηματογράφο από την Κιν/φική Λέσχη Τρικάλων

Ένα φεστιβάλ γεμάτο κινηματογράφο από την Κιν/φική Λέσχη Τρικάλων

Η φετινή κινηματογραφική χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Οι ερασιτέχνες τρικαλινοί δημιουργοί μετείχαν στο 2ο u made it festival που διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων.

Η διοργάνωση (την περασμένη Δευτέρα στον μύλο Ματσόπουλου, με την ευγενική χορηγία του Δημοτικού Κινηματογράφου) στόχευε στην προώθηση των ερασιτεχνικών δημιουργιών που στον νομό μας είναι ήδη αρκετές και δείχνουν την αγάπη για την 7η τέχνη.

Εξάλλου, η επιτυχία του πρώτου φεστιβάλ, πριν έναν χρόνο, ήταν αυτή που, όχι μόνο άνοιξε δρόμους για όσους είχαν απλώς ως σκέψη τη δημιουργία, αλλά και έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στην περιοχή μας για τον κινηματογράφο.

Ετσι, η φετινή διοργάνωση, εμπλουτίστηκε με ταινίες που δημιούργησαν, είτε μαθητές σχολείων με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, είτε ερασιτέχνες. Προβλήθηκαν κατά σειρά, οι εξής ταινίες:
– Δώσε μου λίγο ουρανό – ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας (13΄)

– Notre Mère la Mer – Μουσικό Σχολείο Τρικάλων (7.17΄)

– Χαμένα Χαμόγελα (Lost Smiles) – 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων (5.23΄)

– Μπισκότα – Δέσποινα Μητσιάδη (3΄)

– Μeteora with road bike – Στέφανος Γώγος (5΄)

– Πυροσβεστικό Σώμα – Στέφανος Γώγος (5΄)

– «Airport LGAT» Hellenic – Γ. Φλούλης, Κ. Κωνσταντίνου (38΄)

– Θηλιά – Β. Λουλές (12΄)

(αναλυτικά, πληροφορίες για τις ταινίες, στην ιστοσελίδα μας, www.klitrikala.gr).

 

Κάθε δημιουργός είχε τη δυνατότητα να αναφερθεί στην ταινία του, ενώ παραλλήλως, υπήρχε πρόβλεψη για ψηφοφορία, ώστε να δοθεί για πρώτη φορά φέτος, βραβείο κοινού. Μετά το τέλος της προβολής, οι παριστάμενοι, που γέμισαν την αίθουσα, ανέδειξαν ως καλύτερη ταινία την «Airport LGAT» Hellenic, των Γ. Φλούλη και Κ. Κωνσταντίνου. Η βράβευση έγινε στη συνέχεια, από την πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων, κ. Μαρία Χαρίση, προς τον εκ των δημιουργών, Γ. Φλούλη.

Αυτό που είχε μεγάλη σημασία, ήταν ότι πολλοί νέοι άνθρωποι μετείχαν στη διαδικασία δημιουργίας μιας κινηματογραφικής ταινίας – ανεξαρτήτως είδους. Κάτι που αποτελεί ευχάριστη παρακαταθήκη, όχι μόνο για το 3ο u made it festival, αλλά και συνολικότερα για την κινηματογραφική παραγωγή στον νομό μας.

Επιστρέφουμε

Το φεστιβάλ αυτό, ολοκλήρωσε τον κύκλο των φετινών προβολών. Όμως, μόνο για τη χειμερινή περίοδο!

Διότι η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων ήδη βρίσκεται σε διαδικασία διοργάνωσης κάποιων εκδηλώσεων εντός του θέρους. Φυσικά, πρόκειται για εκπλήξεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν στην ώρα τους.

Θα θέλαμε, όμως, να ευχαριστήσουμε όλους, όσοι και φέτος μετείχαν στις προβολές, στις εκδηλώσεις, στις δράσεις της Λέσχης:
– Τα μέλη μας, που στηρίζουν επί χρόνια την κάθε δράση.
– Τα μη μέλη, που μαθαίνουν για τη Λέσχη και προσέρχονται συνεχώς, αποκτώντας και την ιδιότητα του μέλους.

– Τους φίλους, που με κάθε τρόπο βοηθούν στην επίλυση φαινομενικά ασήμαντων τεχνικών ζητημάτων.
– Τη δημοτική αρχή, για την παραχώρηση του χώρου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Κινηματογράφου.

– Τους τρικαλινούς όλους, που έχουν ως κατάκτηση πλέον την παρουσία της Λέσχης στην καθημερινότητά τους και, με τον τρόπο αυτό, επιζητούν νέες δράσεις.

Κάθε Δευτέρα στις 21:45, με το κρασάκι και τα συνοδευτικά του, στις δύο μεταμεσονύκτιες προβολές με κοινωνικό σκοπό (πέρυσι τον Αύγουστο και τα Χριστούγεννα, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Διογένειο Οικοτροφείο), στο εναρκτήριο πάρτυ, στην κοπή της πίτας… η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων είναι όλοι εσείς!

Σας ευχαριστούμε! Δίνουμε ραντεβού σε λίγο διάστημα, με νέες πρωτοβουλίες.

Το Δ.Σ.

fest2 fest4 fest3 fest fest5

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή