Ένταση και χημικά στη διαδήλωση κατά Ομπάμα [ΦΩΤΟ] Reviewed by Momizat on . Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα. Αριστερές παρατάξεις, κόμματα Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα. Αριστερές παρατάξεις, κόμματα Rating: 0

Ένταση και χημικά στη διαδήλωση κατά Ομπάμα [ΦΩΤΟ]

Ένταση και χημικά στη διαδήλωση κατά Ομπάμα [ΦΩΤΟ]

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα.

Αριστερές παρατάξεις, κόμματα, φοιτητικοί σύλλογοι, αντιεξουσιαστικές ομάδες και συνδικαλιστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν έξω από το Πολυτεχνείο και διαμέσου της οδού Σταδίου επιχείρησαν να προσεγγίσουν την αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο αστυνομικές κλούβες τους εμπόδισαν στο ύψος της οδού Αμερικής. 

Στο σημείο εκείνο σημειώθηκε ένταση, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων και απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγο στην οδό Σταδίου, μπροστά από την Παλαιά Βουλή.

Άτομα από τη συγκέντρωση αριστεριστών και αντιεξουσιαστών προσπάθησαν για δεύτερη φορά να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ πέταξαν εναντίον τους δύο βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με ρίψη χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές.


Αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές αποχωρούν από το σημείο και κατευθύνονται προς την Ομόνοια.

Ένταση σημειώθηκε και στην περιοχή του Πολυτεχνείου, στο ύψος Στουρνάρη και Πατησίων.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Ομόνοια και έφτασε στα Προπύλαια ολοκληρώθηκε γύρω στις 7:30 μ.μ.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου κι όταν έφτασαν στο σημείο ελέγχου της Αστυνομίας άλλαξαν πορεία προς την Ομόνοια προκειμένου να διαλυθούν.

Το «παρών» έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Υποδεχόμαστε αγωνιστικά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ενός ιμπεριαλιστικού κράτους, που εκτός των άλλων, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την καπιταλιστική οικονομική κρίση, ηγείται των κορακιών του ΔΝΤ, που ματώνουν και τον ελληνικό λαό. Ενός κράτους που προκαλεί στρατιωτικά πραξικοπήματα, επεμβάσεις, ιμπεριαλιστικούς πολέμους από την Ουκρανία μέχρι την ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική. Ενός κράτους που δολοφονεί αμάχους σε αυτές τις χώρες, που προκαλεί το μεγάλο κύμα των προσφυγικών ροών».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είπε μιλώντας «το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Οι κυβερνητικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων μέρες Πολυτεχνείου αποτελούν πρόκληση στους ήρωες του Νοέμβρη που έδωσαν το αίμα τους για τη Δημοκρατία ενάντια στην αμερικανοκρατία. Διαδηλώνουμε και στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, δίκαιη, ανεξάρτητη με το λαό αφέντη στον τόπο του».

Την ανακοίνωση για τη συγκέντρωση υπέγραφαν η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Ξεκίνημα, το ΕΕΚ, η ΑΡΚ και ο σύλλογος «Γιάννης Κορδάτος».

Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής η Αστυνομία ανακοίνωσε από την πλευρά της την απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης και πορείας, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή της Βουλιαγμένης.

Αφήστε το σχόλιο σας

© 2020 ΤΡΙΚΚΗpress

Επιστροφή στην κορυφή