Συμφώνησε με τους Podemos ο Σάντσες και φαίνεται να παραμένει στην πρωθυπουργία Reviewed by Momizat on . Αυξάνονται οι πιθανότητες να παραμείνει ο Πέδρο Σάντσες στη θέση του πρωθυπουργού, στην Ισπανία, καθώς, όπως γράφουν οι Financial Times, κατέληξε σε συμφωνία με Αυξάνονται οι πιθανότητες να παραμείνει ο Πέδρο Σάντσες στη θέση του πρωθυπουργού, στην Ισπανία, καθώς, όπως γράφουν οι Financial Times, κατέληξε σε συμφωνία με Rating: 0

Συμφώνησε με τους Podemos ο Σάντσες και φαίνεται να παραμένει στην πρωθυπουργία

Συμφώνησε με τους Podemos ο Σάντσες και φαίνεται να παραμένει στην πρωθυπουργία

Αυξάνονται οι πιθανότητες να παραμείνει ο Πέδρο Σάντσες στη θέση του πρωθυπουργού, στην Ισπανία, καθώς, όπως γράφουν οι Financial Times, κατέληξε σε συμφωνία με τους Podemos για αύξηση του κατώτατου μισθού και αύξηση φορολογίας για τους πλούσιους.

Την πληροφορία αυτή αναφέρουν οι Financial Times, εκτιμώντας πως ο Σάντσες είναι πιθανό να τα καταφέρει να περάσει τον προϋπολογισμό του από το Κοινοβούλιο και να αποφύγει πρόωρες εκλογές. Οι προτάσεις που περιέχονται στη συμφωνία με τους Podemos σηματοδοτούν πιθανή αλλαγή στην ισπανική οικονομική πολιτική μετά από επτά χρόνια λιτότητας υπό τα κελεύσματα μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης –και μάλιστα τη στιγμή που η Ιταλία προκαλεί την ΕΕ με τα δικά της σχέδια για αύξηση των κρατικών δαπανών.

Η ισπανική περίπτωση, ωστόσο, είναι διαφορετική, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καθώς η κυβέρνησή της έχει υποσχεθεί ότι θα συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ. Το Λαϊκό Κόμμα (PP) χαρακτήρισε ανεύθυνο το σχέδιο προϋπολογισμού του Σάντσες.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή