Έντι Ράμα: Στη Χειμάρα υπάρχει ελληνική μειονότητα Reviewed by Momizat on . Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία της Αλβανίας που αναγνωρίζει και παραδέχεται ότι στην Χειμάρα ζει ενα μέρος της ελληνικής με Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία της Αλβανίας που αναγνωρίζει και παραδέχεται ότι στην Χειμάρα ζει ενα μέρος της ελληνικής με Rating: 0

Έντι Ράμα: Στη Χειμάρα υπάρχει ελληνική μειονότητα

Έντι Ράμα: Στη Χειμάρα υπάρχει ελληνική μειονότητα

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία της Αλβανίας που αναγνωρίζει και παραδέχεται ότι στην Χειμάρα ζει ενα μέρος της ελληνικής μειονότητας.

Μέχρι σήμερα οι Αλβανοί πρωθυπουργοί υποστήριξαν ότι η Χειμάρα έχει δίγλωσσο πληθυσμό, αλλά σήμερα στην τελευταία συνεδρίαση της βουλής κατά τη συζήτηση για την εδαφική μεταρρύθμιση, στην ομιλία του, ο Ράμα, δήλωσε οτι , “το γεγονός ότι στη Χειμάρα ζει μέρος της ελληνικής μειονότητας δεν σημαίνει τίποτε άλλο εκτός απο την υποχρέωση να ζήσουν και έτσι”.

Σύμφωνα με τον κ. Ράμα, οι αντιπαραθέσεις για την εδαφική μεταρρύθμιση, ιδίως για την Χειμάρα δεν στέκουν , παρά το γεγονός ότι υπάρχει ελληνική μειονότητα.

Μετά από την αντιπαράθεση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε το κοινοβούλιο ενέκρινε τη μεταρρύθμιση που χωρίζει τη χώρα σε 61 δοικητηκα διαμερίσματα.

Την νεα εδαφική μεταρρύθμιση καταψήφισε ο Βαγγέλης Ντούλε ο οποίος ειναι και αντιπρόεδρος της Βουλής, ο ελληνικής καταγωγής Βαγγέλης Τάβο απείχε και ο άλλος ελληνικης καταγωγής βουλευτής του Σοσιαλιστικου κόμματος Ανδρέας Μάρτος ψήφισε υπέρ της νέας εδαφικής διαίρεσης, που η ελληνική κοινότητα απέρριψε επειδή η Χειμάρα θα ενταχθεί σε μια μουσουλμανική περιοχή και με διαφορετικά οικονομικά συμφέροντα, και με διαφορετικο πολιτιστικο και εθνοτικό υπόβαθρο.

Η οργάνωση Ομόνοια χαρακτήρισε τη συγχώνευσή της με την περιοχή αυτη ως μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αφομοιώσει την ελληνική μειονότητα που ζει εκεί.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες δήλωσε απο το βήμα της βουλής οτι θα απαιτήσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Χειμάρα, όπως προβλέπει το σύνταγμα της χώρας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή