"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Έντονες αντιδράσεις για κλειστό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που απειλεί το περιβάλλον στο Πήλιο- “Θα αποψιλωθούν χιλιάδες δένδρα”!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σοβαρές περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή και στους κατοίκους της αναμένεται να προκαλέσει η κατασκευή ενός κλειστού δρόμου ταχείας κυκλοφορίας με τις παράπλευρες οδούς του, ο οποίος θα τέμνει την πεδιάδα της Αγριάς, Κάτω-Άνω Λεχωνίων και Μαλακίου από το ένα έως το άλλο άκρο της (5,5 χιλιόμετρα περίπου πεδινή διέλευση). Φορείς αλλά και χιλιάδες κάτοικοι της Μαγνησίας αντιδρούν στο έργο της “Πεδινής Χάραξης”  ενώ έχουν τοποθετηθεί αρνητικά και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αυτοδιοίκησης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Προς κάθε αρμόδια Αρχή

Το έτος 2021, θέλουν να επικαιροποιήσουν και να εφαρμόσουν μια χάραξη περιφερειακού, η οποία έχει προταθεί πριν από 25 χρόνια, και έχει ακυρωθεί, από δημόσιους φορείς, ΤΕΕ, νομαρχιακά και δημοτικά συμβούλια, λόγω των επιβλαβών επιπτώσεων, σε περιουσίες ανθρώπων, και των καταστροφικών συνεπειών που θα έχει σε όλους τους τομείς της περιοχής.

Στην πιο εύφορη πεδιάδα της Μαγνησίας, θέλουν να κόψουν πάνω από 6.000 αιωνόβια ελαιόδεντρα και άλλα οπωροφόρα δέντρα, τα οποία παρέχουν τα προϊόντα τους, σε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού.

Μέχρι και σήμερα, δίνονται οικοδομικές άδειες πάνω στη χάραξη, με αποτέλεσμα, να χρειαστεί να γκρεμιστούν σπίτια, ή να περάσει ο περιφερειακός μέσα από τις αυλές των ήδη υπαρχουσών κατοικιών, χωρίς αποζημιώσεις, μιας και έχει χαρακτηρισθεί εθνική οδός.

Η οικολογική καταστροφή τεράστια, στον τοπικό πνεύμονα όλης της περιοχής, ο οποίος βοηθά στο φιλτράρισμα της καύσης σκουπιδιών που γίνεται, παρά τις διαμαρτυρίες κατοίκων, από τσιμεντοβιομηχανία της περιοχής, που δεν τηρεί τις προΰποθέσεις.

Υπάρχουν εναλλακτικές: μια νέα ημιορεινή χάραξη, η οποία περνά πάνω από την κατοικημένη περιοχή της Αγριάς, και των υπολοίπων χωριών, ή παρεμβάσεις στο ήδη υπάρχον δίκτυο, που βοηθούν στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας, τα 5 – 6 Σαββατοκύριακα που δημιουργείται το έντονο πρόβλημα

Βοηθήστε μας να αποτρέψουμε την καταστροφική κατασκευή, και να ακουστεί η φωνή μας στις αρμόδιες αρχές, όπως και οι εναλλακτικές προτάσεις μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης