Έντονες διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by Momizat on . Αρκετές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επερχόμενη συμφωνία, η οποία ενδέχεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή ακόμα και μέσα Αρκετές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επερχόμενη συμφωνία, η οποία ενδέχεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή ακόμα και μέσα Rating: 0

Έντονες διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Αρκετές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επερχόμενη συμφωνία, η οποία ενδέχεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σε αυτή την περίπτωση αναμένεται κλιμάκωση των αντιδράσεων.

Προσώρας πάντως δεν υπάρχει συγκροτημένη αντιπολιτευτική αντίδραση, παρά μόνο προειδοποιήσεις από “ελεύθερους σκοπευτές”.

Το χορό των αντιδράσεων σε πρώτη φάση έσυραν οι κύριοι Μητρόπουλος και Μιχελογιαννάκης, καθώς και η κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο Mega, ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ότι “το πρόγραμμα αυτό είναι δύσκολο να περάσει από τις διάφορες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ”. “Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν, είναι ακραία και αντικοινωνικά”, πρόσθεσε.

“Μία συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα και δεν πρόκειται να περάσει από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ” εκτίμησε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. “Πώς μπορείς να κάνεις μία συμφωνία που θα αυξήσει τις αυτοκτονίες και θα φτωχοποιήσει το λαό;”, διερωτήθηκε.

Τόνισε ότι μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει “μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα” και ότι θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να σταματήσει.

Σκληρή στάση τηρεί ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής. “Δεν θα ψηφίσω καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για τα φτωχά στρώματα στις νησιωτικές περιοχές”.

Ο Στάθης Λεουτσάκος, από την Αριστερή Πλατφόρμα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς τη συνολική θεώρηση των μέτρων και κατά πόσο αυτά θα περάσουν από τη Βουλή.

“Αν οι μεταρρυθμίσεις αποτελούνται κυρίως από μέτρα λιτότητας που επηρεάζουν αρνητικά τις καθημερινές ζωές των πολιτών τότε θα υπάρχουν σημαντικά πολιτικά προβλήματα”, τόνισε στη γερμανική Zeit ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Από την πλευρά του βουλευτή Καστοριάς, Β. Διαμαντόπουλου, υπήρξε αντίδραση, καθώς έγραψε στο Facebook με νόημα ότι “το there is no alternative δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα της Αριστεράς”.

Την έντονη αντίδρασή της εξέφρασε η κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ, που καλεί τους βουλευτές “να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να καταψηφίσουν την επερχόμενη μνημονιακή συμφωνία”.

Και οι απέναντι

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, τόνισε ότι σε περίπτωση που υπουργοί διαφωνήσουν με τη συμφωνία, είναι αναγκαίος ο ανασχηματισμός.

Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι “η συμφωνία είναι πολιτικά υπερασπίσιμη”.

Την εκτίμησή του ότι τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή, αλλιώς ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες εξέφρασε ο ευρωβουλευτής, Δ. Παπαδημούλης.

* Συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη στάση του κόμματος ενόψει της ψηφοφορίας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή