"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Έντονη αντίδραση του Δήμου Τρικκαίων σε καταγγελίες του ”Φυσάει Κόντρα” για το Σχέδιο Πόλης

lafarm

Σχετικά άρθρα

TRIKALA

Ο επιθεωρητής Κλουζώ των Τρικάλων, ξαναχτύπησε. Ο επικεφαλής του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή», μετά από τις επαναλαμβανόμενες εκτός τόπου και χρόνου περισπούδαστες αναλύσεις, έφτασε σε ένα μνημείο ξεκάρφωτων και εντελώς άσχετων με την πραγματικότητα δήθεν «εκτιμήσεων».

Ανακάλυψε, λέει, μέγα σκάνδαλο και υπερβάλλοντα ζήλο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής για την αναθεώρηση του σχεδίου πόλης!
Με μια άνευ προηγουμένη παραποίηση και χωρίς να γνωρίζει καν, τι έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ο συντάκτης του κειμένου, διαφημίζει την παντελή του άγνοια…
Δυστυχώς για αυτόν, η αναθεώρηση του σχεδίου πόλης προέκυψε το 2008, μετά από ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης (ΑΔΣ 358/2008). Έκτοτε, όλες οι προσπάθειες των προηγούμενων Δημοτικών αρχών δεν στάθηκαν, δυστυχώς, επαρκείς για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη αναθεώρηση, για την οποία ο Δήμος έχει ήδη δαπανήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τις απαιτούμενες μελέτες.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ειδικό ΚΑΙ σε θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού, επικεφαλής του «Φυσάει Κόντρα», σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του 2008 εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα με την απόφασή του.

trikala
Σημειώνει, επίσης, στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Φυσάει Κόντρα» ότι… η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να “αποχαρακτηρίσει” τεράστιες εκτάσεις αγροτικής γης, όπως αυτή προέκυψε με την επιβολή της ΖΟΕ.
Αγνοεί ο συντάκτης της, πως το μόνο βέβαιο είναι ότι:
1. Η όποια αλλαγή στη ΖΟΕ δεν είναι κάτι που ζητάει… ξαφνικά ο Δήμαρχος ή η Δημοτική Αρχή. Είναι προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η αναθεώρηση του σχεδίου πόλης. Μπορούσε να ρωτήσει και να μάθει…
2. Η ΖΟΕ (την οποία μόνο λίγοι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν τη δυστυχία να διαθέτουν), στην ουσία δεν έλυσε κανένα πρόβλημα στις χρήσης γης, παρά μόνο «έπνιξε» την πόλη των Τρικάλων. Κι αυτό διότι οχλούσες δράσεις, βιοτεχνίες, σούπερ μάρκετ, αντιπροσωπείες και άλλες παρεμφερείς χρήσεις, δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν περιφερειακά της πόλης και εντάχθηκαν σε αυτή, δημιουργώντας τεράστιες δυσλειτουργίες. Την ίδια ώρα, καλλιέργειες αναπτύχθηκαν δίπλα από ταχύτατα αναπτυσσόμενους συνοικισμούς, εντός του εσωτερικού δακτυλίου της πόλης των Τρικάλων.
Επιπρόσθετα, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα και ανυπέρβλητες δυσκολίες σε δύο κατηγορίες συμπολιτών:
– σε μικροϊδιοκτήτες, που είδαν τη γη τους να αχρηστεύεται για οποιαδήποτε άλλη χρήση πλην της αγροτικής
– σε όσους ατυχείς επιτηδευματίες θέλησαν να βρουν κατάλληλους χώρους (ΒΙΠΕ, ΒΙΠΑ κ.λπ.) για να εγκαταστήσουν νόμιμα την επιχείρησή τους.
Όλα αυτά βέβαια, είναι ψιλά γράμματα για τους λαϊκιστές, που βλέπουν πίσω από ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ, σκοτεινά συμφέροντα και συνεχείς διαπλοκές. Για την πολιτική τους οξυδέρκεια άλλωστε έχουμε να πούμε πολλά, ειδικά τους τελευταίους εννέα μήνες!
Η Δημοτική Αρχή έθεσε από τις πρώτες ημέρες της, ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση των χειμαζόμενων – εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία! –

πολεοδομικών σχεδίων σε όλες τις πολεοδομικές ενότητες και, φυσικά, την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του σχεδίου πόλης.

Η Δημοτική Αρχή, παρά τις δυσκολίες που επιφέρουν, η γενικότερη πολιτική αστάθεια και η υποχρηματοδότηση των Δήμων, προχωρά με σταθερά βήματα στη δημιουργία ενός σύγχρονου και με υποδομές Δήμου.
Θα ήταν, λοιπόν, χρήσιμο στον επικεφαλής του «Φυσάει Κόντρα» να διαβάζει τουλάχιστον τις ανακοινώσεις του Δήμου (θα έβρισκε, για παράδειγμα, απάντηση για τη χρηματοδότηση) να ενημερώνεται για το τι στα αλήθεια συμβαίνει με τη ΖΟΕ και, κυρίως, να μην προσπαθεί να βρει ρόλο μέσω απίθανων δήθεν εκτιμήσεων. Τότε θα ήταν και χρήσιμος για τον θεσμικό του ρόλο.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης