Έντονη κριτική Μαρίνας Χρυσοβελώνη στον Κώστα Αγοραστό Reviewed by Momizat on . Επιτακτικό αίτημα των πολιτών η ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλίας «Δεν είναι τυχαίο που η Θεσσαλία είναι η δεύτερη φτωχότερη Περιφέρεια της χώρας μετά τα τέσσερα Επιτακτικό αίτημα των πολιτών η ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλίας «Δεν είναι τυχαίο που η Θεσσαλία είναι η δεύτερη φτωχότερη Περιφέρεια της χώρας μετά τα τέσσερα Rating: 0

Έντονη κριτική Μαρίνας Χρυσοβελώνη στον Κώστα Αγοραστό

Επιτακτικό αίτημα των πολιτών η ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλίας

«Δεν είναι τυχαίο που η Θεσσαλία είναι η δεύτερη φτωχότερη Περιφέρεια της χώρας μετά τα τέσσερα χρόνια της θητείας Αγοραστού» τονίζει

«Όσες περιοχές και αν επισκέφθηκα, στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, εισέπραξα δυσαρέσκεια για διαχωρισμούς και δίπολα» τονίζει χαρακτηριστικά και με έμφαση η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Και προσθέτει πως «υπάρχουν πολλές περιοχές της Περιφέρειας που είναι ρημαγμένες. Δεν έχει γίνει κανένα έργο που να αφορά στον άνθρωπο. Όλα τα έργα, που επαναλαμβάνει πως έφτιαξε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης – κατά κοινή ομολογία των πολιτών- είναι έργα «βιτρίνας». Δεν δόθηκε προσοχή στις κοινωνικές υποδομές, κάτι που χρειάζεται η κοινωνία, στα δύσκολα αυτά χρόνια της κρίσης. Σημειώνω δε ένα μόνο στοιχείο: Το αρμόδιο συμβούλιο για τα κακοποιημένα ή περιθωριοποιημένα άτομα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας συνεδρίασε στα τέσσερα περίπου χρόνια της θητείας Αγοραστού μόνο δύο φορές. Και αυτές προεκλογικά. Το ομολογούν οι σύμβουλοί του» υπογράμμισε – μεταξύ η κ. Χρυσοβελώνη.

Σε χθεσινές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές της εμφανίσεις επικεντρώθηκε στα ζητήματα ανεργίας, φτώχιας και εγκατάλειψης των χωριών, λέγοντας ότι «δεν είναι τυχαίο που η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η δεύτερη φτωχότερη Περιφέρεια της χώρας μετά τα τέσσερα περίπου χρόνια θητείας του Κώστα Αγοραστού και τα εκατοντάδες εκατομμύρια που υποστηρίζει ότι μοίρασε».

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε επίσης ότι δεν είναι τυχαίο ότι η επίσημη ανεργία – ειδικά στη Μαγνησία- είναι στο 37,5%. «Ούτε είναι τυχαίο –πρόσθεσε – ότι επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές, όπως Σκιάθος, Αλόννησος, σε μεγάλο μάλιστα ποσοστό έχουν περάσει στα χέρια ξένων και όχι ελλήνων».

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, είπε, δεν «μοίρασε» δίκαια και με αντικειμενικότητα το ΕΣΠΑ, σε έργα που έχει ανάγκη η κάθε περιοχή. Ανέφερε επίσης ότι «δεν έδωσε σημασία στον πρωτογενή τομέα και αυτό φαίνεται παντού, σε κάθε περιοχή της περιφέρειας».

Η υποψήφια Περιφερειάρχης τόνισε με έμφαση πως είναι πλέον επιτακτική ανάγκη και καθολικό αίτημα των θεσσαλών η ισόρροπη ανάπτυξη. «Τα χρήματα μέσω ΕΣΠΑ πρέπει να δίνονται για έργα ανάπτυξης που θα είναι ανταποδοτικά και θα φέρουν ζωντάνια. Το μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας, δυστυχώς, είναι «νεκρό». Δεν έχει ζωή γιατί οι άνθρωποι προσπαθούν με μεγάλο κόπο και αγωνία να επιβιώσουν, χωρίς ουσιαστική βοήθεια» τονίζει η κ. Χρυσοβελώνη.

Η υποψήφια της Περιφέρειας Θεσσαλίας περιόδευσε και στα νησιά των Σποράδων. «Τα περισσότερα σπίτια, εκεί, είναι ερμητικά κλειστά. Τα περισσότερα καφενεία δεν έχουν ανθρώπους, πολλά μαγαζιά είναι κλειστά, ενώ πολλές επιχειρήσεις –κυρίως τουριστικές – έχουν περάσει στη διαχείριση ξένων» τονίζει, μεταφέροντας εικόνες από την επίσκεψή της.

«Καθολικό αίτημα των κατοίκων και εκεί είναι να τους δοθεί περισσότερη προσοχή και να διευκολυνθεί η ζωή τους. Δεν υπάρχει εξυπηρετική συγκοινωνία, ειδικά στην Αλόννησο. Όλα όμως τα νησιά δεν έχουν γιατρούς. Αυτό είναι από τα βασικότερα προβλήματα τόσο των νησιών όσο και άλλων περιοχών της Περιφέρειας» λέει.

Η Μαγνησία δεν πήρε αυτό που της αξίζει…

Χθες η κ. Χρυσοβελώνη επισκέφθηκε το ΤΕΕ Μαγνησίας, συναντήθηκε με τον πρόεδρό του κ. Αναγνώστου και αυτό που εξάγεται ως συμπέρασμα είναι η διαπίστωση ότι «η Μαγνησία δεν πήρε αυτό που της αξίζει». Σε εκκρεμότητα βρίσκονται – όπως αναφέρθηκε- μεγάλα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (περιφερειακός, είσοδος Βόλου κ.αλ.), ενώ δεν προγραμματίζονται έργα ανάπτυξης που θα φέρουν τις πολυπόθητες θέσεις εργασίας.

Η κ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου κ. Νικ. Πρίντζο. «Μπορεί η τοπική μας Ένωση να είναι μία κερδοφόρα επιχείρηση με σωστή διαχείριση και λειτουργία, όμως οι κυβερνητικές αποφάσεις – όπως αυτή για το γάλα- δεν βοηθάνε» τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης.

Τέλος χθες επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο και αυτό που υπογράμμισε – καθώς αποτελεί βασική θέση του συνδυασμού «Θεσσαλία, η γη μας» – είναι η δημιουργία φοιτητικής λέσχης και στους τέσσερις Νομούς.

Αφήστε το σχόλιο σας