"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.9 C
Trikala

Έντονη μυρωδιά καμμένου πλαστικού και δυσοσμία τα ξημερώματα στο Βόλο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με μυρωδιά καμένου, ίσως πλαστικού, που έφραζε μύτη και λαιμό, ξύπνησε η πόλη του Βόλου και για ακόμη μια φορά, οι πολίτες δηλώνουν αγανακτισμένοι.
Η αποπνικτική ατμόσφαιρα της δυσοσμίας του καμένου πλαστικού παρατηρήθηκε γύρω στις 3 το ξημέρωμα και λόγω του καλοκαιριού και των ανοικτών παραθύρων έκανε πολλούς πολίτες να μην μπορούν να αναπνεύσουν.
Να σημειωθεί ότι μόλις πριν δυο τρεις ημέρες η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε μηδενική ρύπανση στην πόλη του Βόλου, αλλά σίγουρα υπάρχει ρυπαντής, ο οποίος και θα πρέπει να βρεθεί και να σταματήσει να ρυπαίνει.

Ακροατής της ΕΡΤ Βόλου, επεσήμανε ότι από δική του παρατήρηση, αυτή η μυρωδιά έρχεται μαζί με βοριαδάκι και από την περιοχή της ΒΙ.ΠΕ και όταν περάσει κανείς την βιομηχανία της Χαλυβουργίας, σταματάει και η δυσοσμία. Επίσης, να αναφερθεί ότι στις 20 Ιουλίου έφτασε ένα καράβι με σκουπίδια, βάρους 3.000 τόνων προκειμένου να καούν από την τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ- Lafuge.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης, στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media επισημαίνει:

“Τρεις το πρωί μύριζε έντονα καμένο στην περιοχή Κασσαβέτη- Γ. Δήμου. Αν δείτε στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας (ismagnesia.gr) που φιλοξενούνται οι μετρήσεις με τους 12 μετρητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την αέρια ρύπανση του πολεοδομικού συγκροτήματος με το πρόγραμμα GreenYourAir, θα δείτε ότι υπάρχει αυξητική τάση του μέσου όρου αέριας ρύπανσης που πλησιάζει το νόμιμο όριο των 25 μgr. τις πρώτες πρωινές ώρες (…) Ποιος είναι ο ρυπαντής; Τι έχει καταγράψει ο μοναδικός μετρητής της Περιφέρειας Θεσσαλίας; Με το δίκτυο των 12 μετρητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταγράφεται σε ικανοποιητικό βαθμό πλέον η ρύπανση στην πόλη του Βόλου. Μετά και την επίσημη ανακοίνωση από τους μελετητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ότι έχουμε αέρια ρύπανση στον Βόλο τις μισές τουλάχιστον ημέρες κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν έχουμε πρόβλημα (…) Περιμένουμε με ενδιαφέρον και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της έρευνας για τις εισαγωγές ασθενών στο Νοσοκομείο Βόλου όταν έχουμε άνοδο της αέριας ρύπανσης στον Βόλο που θα ανακοινώσει η ερευνητική ομάδα το επόμενο διάστημα”.

thessaliatv

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης