"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών: Καταγγελία για απρόκλητη φραστική επίθεση Παρθένη κατά γιατρού – Παρέμβαση του Υπουργού Υγείας ζητά η ΟΕΝΓΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη φραστική επίθεση κατά της συναδέλφου και Γενική Γραμματέα της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ Εύας Πατρίκαλου από το Διοικητή του Γ.Ν. Τρικάλων, μέσα στον εργασιακό της χώρο κατά την εφημερία της το Σάββατο 09/03/2019 και μπροστά στους ασθενείς και το προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Αιτία της επίθεσης ήταν η ανακοίνωση της ένωσης, σε εκδήλωση Εργατικών Σωματείων του Νομού Τρικάλων για την υγεία, η οποία περιέγραφε τις ελλείψεις ιατρών στο Γ.Ν. και Κ.Υ. του Νομού Τρικάλων, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να καταφερθεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και εναντίον συναδέλφων οι οποίοι προσέφεραν με ανιδιοτέλεια και υπευθυνότητα χρόνια τώρα στο Γ.Ν. Τρικάλων. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο διοικητής καταφέρεται εναντίον εργαζομένων, ειδικά μόλις νιώσει πως πρόκειται για μαχόμενους και όχι για αυλικούς του.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως για μας όλες οι ιατρικές ειδικότητες είναι επιστημονικά ισάξιες και δεν υπάρχουν υποδεέστερες ειδικότητες και κριτήριο αξιολόγησης τους είναι η παροχή υπηρεσιών στο λαό. Η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στο χώρο δουλειάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας.

Δεν φοβόμαστε! Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των ασθενών και των συναδέλφων μας και δε θα μας πτοήσουν οι τραμπουκισμοί.

Ζητάμε τη συμπαράσταση της ΟΕΝΓΕ με ψήφισμα και παρέμβαση της για το θέμα στο Υπουργείου και στην 5η Δ.Υ.Π.Ε.

Ομόφωνα το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τρικάλων

Η ΟΕΝΓΕ συμπαραστέκεται πλήρως στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Τρικάλων και καταγγέλλει την απαράδεκτη αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων Δ. Παρθένη ενάντια στην συνάδελφο Ε. Πατρίκαλου, Γ.Γ της Ένωσης.

Είναι η πολλαπλή φορά που ο συγκεκριμένος διοικητής επιδεικνύει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές βάζοντας στο στόχαστρο το δικαίωμα της συνδικαλιστικής έκφρασης των νοσοκομειακών γιατρών. Επίσης, διαρκώς με ενέργειές του καταπατά κάθε έννοια δημοκρατίας και στοιχειωδών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου γενικά.

Αν νομίζουν οι υπουργοί Υγείας πως με τέτοιες ενέργειες θα εμποδίσουν τις Ενώσεις – μέλη της ΟΕΝΓΕ να αναδεικνύουν τα σοβαρότατα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων είναι βαθιά γελασμένοι.

Τους καλούμε να πάρουν άμεσα θέση για το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης