"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Έξοχη εμφάνιση του Γυμναστικού Συλλόγου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών στη Θεσσαλονίκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι αθλητές του κέρδισαν 1 χρυσό μετάλλιο, με τη Σταματία Σκαρβέλη στη Σφυροβολία και 2 αργυρά μετάλλια με τις  ομάδες  Σκυταλοδρομίας 4Χ400μ Ανδρών και Κ23 (Νέων).

Η Ανδρική Ομάδα του Γ.Σ.Τρικάλων  πέτυχε  μοναδικό επίτευγμα  για τα ιστορικά στιβικά χρονικά   της χώρας μας στο να βρίσκονται  μεταξύ των τριών καλυτέρων   ομάδων της Ελλάδας για 8η συνεχή χρονιά και από το 2016 και για τα επόμενα 5 χρόνια πρωταθλήτρια ομάδα στους Άνδρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι από φέτος δεν έχει στις τάξεις της τον Κώστα Νάκο ο οποίος πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Οι επιτυχίες για τον Γ.Σ.Τρικάλων συνεχίστηκαν και την επόμενη μέρα 27-6-2022 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα  σκυταλοδρομιών Κ23 (Νέων) όπου  πήρε τη 2η θέση.

Για να γυρίσουμε  στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας, οι  αθλητές  του  Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους και τις επιδόσεις τους.

Η  ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΣΚΑΡΒΕΛΗ, κέρδισε την 1η θέση στη Σφυροβολία με  την πολύ καλή επίδοση των 70,31μ. Η επίδοση αυτή είναι μία από τις καλύτερες που έγιναν μέχρι τώρα στον κόσμο και τις δίνει βάσιμες ελπίδες ότι θα είναι παρούσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  του Όρεγκον.Η νίκη αυτή τηςΣταματίας   είναι η 4η που πετυχαίνει στους Πανελληνίους Αγώνες.

Αξίζει όμως να γίνει ακόμη μια φορά ιδιαίτερη αναφορά στην  εμφάνιση  της ομάδας 4Χ400μ του Γ.Σ. Τρικάλων που απαρτίζονταν  από τους ΧΡΗΣΤΟ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΠΑ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΕΡΜΗΓΚΑ και  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΛΑΓΟ που κέρδισε τη 2η θέση με την πολύ καλή επίδοση των  3΄17΄΄21. Ηχεί ακόμη έντονα το αυθόρμητο και ζεστό χειροκρότημα όσων παραβρέθηκαν  στο Καυτατζόγλειο   Στάδιο της Θεσσαλονίκης για την πολύ καλή εμφάνιση για ακόμη μία φορά των αθλητών του Συλλόγου μας μετά από μια τιτάνια προσπάθεια απέναντι σε αθλητές συλλόγων με τεράστια ιστορία και οικονομική επιφάνεια.

Οι πανηγυρισμοί των αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων δεν σταμάτησαν το βράδυ της Κυριακής αλλά συνεχίστηκαν και την επόμενη ημέρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών Κ23 που έγινε και αυτό στο Καυτατζόγλειο   Στάδιο της Θεσσαλονίκης. Η Ομάδα των Νέων 4Χ400μ  του Γ.Σ.Τρικάλων θέλοντας να μιμηθεί το κατόρθωμα της Ανδρικής Ομάδας πήρε και αυτή τη 2η θέση με τον εξαιρετικό χρόνο των 3΄19΄΄39. Την ομάδα αποτελούσαν οι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΘΑΓΓΟΠΟΥΛΟΣ και ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ.

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΓΟΣ νικητής των  Πανελληνίων Αγώνων του 2020 στο δρόμο των 800μ δεν βρέθηκε στη μέρα του και κατέλαβε τελικά των 4η θέση  με επίδοση 1΄50΄΄59. Το πρωί πήρε την 1η θέση στον προκριματικό αγώνα των 800μ με επίδοση 1΄54΄΄49. Είναι βέβαιο ότι στους επόμενους αγώνες ο πρωταθλητής μας θα τρέξει σύμφωνα με τις αναμφισβήτητες μεγάλες δυνατότητές του.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΘΑΓΓΟΠΟΥΛΟΣ  πήρε την 4η θέση στο δρόμο των 400μ με εμπόδια με επίδοση 55΄΄83. Ο Κώστας λόγω κυρίως απειρίας και κακού υπολογισμού  έχασε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Ο 20χρονος Κώστας όμως έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να δείξει τις μεγάλες ικανότητές του συνεχίζοντας την παράδοση του Κώστα Νάκου.

Η 17χρονη ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΤΑΣΚΑ  πήρε την 6η θέση στην Κ23 με 4΄49΄΄55 εντυπωσιάζοντας  τους ειδικούς για ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση σε υψηλό επίπεδο. Εκτιμάται ότι τα κατοπινά χρόνια η Δήμητρα θα ξεδιπλώσει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της.

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ  ήρθε 3ος στη  σειρά του  το πρωί στον προκριματικό των 400μ με επίδοση 49΄΄84, επίδοση που δεν ήταν αρκετή να του επιτρέψει να αγωνιστεί στον απογευματινό τελικό του αγωνίσματος. Σε κάθε περίπτωση ο 22χρονος  Διονύσης  εκτιμάται ότι θα είναι από τους πρωταγωνιστές  του αγωνίσματος τα επόμενα χρόνια.

Ο ΧΗΣΤΟΣ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ  μετείχε και αυτός στο δρόμο των 400μ αλλά η επίδοση των 50΄΄57 δεν του έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι  καλύτερο στον απογευματινό τελικό. Ανήκει και αυτός στη γενιά των 22χρονων και έχει ευρύ μέλλον.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΠΑ δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 800μ, μετέχοντας σε μια πολύ αργή σειρά στην οποία μετείχαν σπουδαίοι αθλητές. Ο 23χρονος Γιώργος κατάλαβε την 3η θέση στη σειρά του με 1΄58΄΄26 και έμεινε εκτός τελικού.

Ο ΑΝΤΝΩΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ πήρε μέρος στον πρωινό προκριματικό αγώνα του άλματος σε μήκος και πέτυχε επίδοση των 6,84μ. Ο Δεκαθλητής μας δεν μπόρεσε να πλησιάσει την επίδοσή του που είναι 7,20μ και κατετάγη 15ος. Ο επόμενος αγώνας του Αντώνη είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δεκάθλου που είναι και ο κύριος στόχος του.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ο φιλότιμος  αθλητής μας έκανε υπερπροσπάθεια να τερματίσει στο δρόμο των 5000μ αφού στα μέσα της εβδομάδας ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια  αφού τερμάτισε την κούρσα με χρόνο 16΄48΄΄90 παίρνοντας την 14η θέση παρότι αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ίωσης.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ  πήρε μέρος στον προκριματικό των 200μ και έκανε νέο ατομικό ρεκόρ με 23΄΄65. Ο Γιάννης είναι σχετικά νέος αθλητής (20χρόνων) και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ πήρε μέρος στο δρόμο των 5000μ αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την κούρσα. Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος είναι η πρώτη φορά που έπαιρνε μέρος σε Πανελληνίους αγώνες αφού πριν από 2 δεν ασχολούνταν με τον στίβο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης