"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Έξοχη Εμφάνιση των Αθλητών του Γ.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στην Πάτρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι αθλητές του κέρδισαν 2 χρυσά μετάλλια, με τον Κωνσταντίνο Νάκο στα 400μ με εμπόδια και με τη Σταματία Σκαρβέλη στη Σφυροβολία, 2 αργυρά με τον Νίκο Σκαρβέλη στη Σφαιροβολία και την ομάδα  Σκυταλοδρομίας 4Χ400μ ανδρών και ένα χάλκινο μετάλλιο με τον Χαράλαμπο Λαγό στα 800μ.

Ένα ακόμη πρωτάθλημα στίβου Ανδρών και Γυναικών που έγινε το περασμένο  Σαββατοκύριακο στην Πάτρα στις 5 και 6 Ιουνίου πέρασε στην ιστορία.

 Ένα πρωτάθλημα με πολύ υψηλό δείκτη δυσκολίας αφού συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δυνατών πρωταθλημάτων στην Ευρώπη με βάση τις επιδόσεις που πραγματοποιούνται.

Ήταν μια γιορτή του ελληνικού στίβου στην οποία συμμετείχαν με εντυπωσιακό τρόπο οι αθλητές του Ιστορικού Συλλόγου, ο οποίος  τον περασμένο Μάιο έκλεισε τα 125 του χρόνια. Μια μακρόχρονη διαδρομή με μια σπάνια αθλητικοκοινωνική προσφορά στον τόπο μας, στην χώρα μας αλλά και στο διεθνές αθλητικό στερέωμα με τις αναρίθμητες επιτυχίες των αθλητών του.

Στο πρωτάθλημα αυτό οι αθλητές του Γ.Σ.Τρικάλων πραγματοποίησαν έξοχη εμφάνιση, αναγκάζοντας αρκετές φορές το δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης να σχολιάζει θετικότατα την εμφάνιση και γενικότερα τις προσπάθειες των  αθλητών του, των άξιων συνεχιστών της λαμπρής ιστορίας του Συλλόγου. Παρ’ ότι και αυτή η χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του κορωνοϊού οι αθλητές του στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Όσοι έζησαν από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών του, όσοι φίλαθλοι τις  παρακολούθησαν μέσω της δημόσιας τηλεόρασης εντυπωσιάστηκαν από τις προσπάθειες, από τα αποτελέσματα και  από τις επιδόσεις  τους.

Πόση χαρά μπορεί να ένοιωσαν οι Τρικαλινοί φίλαθλοι για ακόμη μία φορά  για το αξεπέραστο μεγαλείο αυτού του  τεράστιου Συλλόγου  που συνεχίζει να μεσουρανεί  με τα κατορθώματα των αθλητών του  στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές αθλητικό στερέωμα. Μια διαδρομή, την οποία οι αθλητές του φροντίζουν συστηματικά να την διανθίζουν με αθλητικά κατορθώματα στο πέρασμα των χρόνων. Διότι δύσκολα μπορεί να ανέβει κανείς την κορυφή, δυσκολότερο όμως είναι να παραμείνει εκεί. Και ο Γ.Σ. Τρικάλων συνεχίζει να  παραμένει στην κορυφή γράφοντας μοναδική ιστορία.

Πόση υπερηφάνεια μπορεί να ένοιωσαν   τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, τα μέλη της πολύ μεγάλης οικογένειας του Γ.Σ.Τρικάλων, οι βετεράνοι αθλητές, οι προπονητές, οι νεότεροι  αθλητές παρακολουθώντας  τις επιτυχίες των αθλητών του σ’ αυτό το διήμερο στην Πελοποννησιακή  πρωτεύουσα;

Για να γυρίσουμε  στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου, οι  αθλητές  του  Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους και τις επιδόσεις τους.

Οι Έλληνες φίλαθλοι που παρακολούθησαν από τη δημόσια τηλεόραση σε απευθείας μετάδοση τους αγώνες,  εντυπωσιάστηκαν από τον αξέχαστο και συγχρόνως συγκλονιστικό αγώνα του  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑΚΟΥ ο οποίος μετά από μια ανεπανάληπτη κούρσα κέρδισε κυριολεκτικά πάνω στο νήμα τον συναθλητή του Δημήτρη Λεβαντίνο του Γ.Σ.Κερατσινίου καταλαμβάνοντας την 1η θέση στο δρόμο των 400μ με εμπόδια πετυχαίνοντας την πολύ καλή επίδοση 51΄΄84.  Ο Κωνσταντίνος κέρδισε για 6η συνεχή χρονιά την 1η θέση στο αγώνισμα αυτό δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι άξιος διάδοχος του εκ Τρικάλων (Μεγαλοχώρι) καταγόμενου μεγάλου πρωταθλητή, Περικλή Ιακωβάκη.

Η  ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΣΚΑΡΒΕΛΗ, κέρδισε την 1η θέση στη Σφυροβολία με  νέο ατομικό ρεκόρ 69μ και 83εκ. Η επίδοση αυτή είναι μία από τις καλύτερες που έγιναν μέχρι τώρα στον κόσμο και τις δίνει βάσιμες ελπίδες ότι θα είναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η νίκη αυτή της Σταματίας   είναι η τρίτη που πετυχαίνει στους Πανελληνίους Αγώνες. Να σημειωθεί ότι η Σταματία είχε άλλες τρεις βολές πάνω από τα 68μ, που δείχνει ότι σταθεροποιείται σε μεγάλες βολές κάτι που είναι απαραίτητο για τις μεγάλες διοργανώσεις και ιδιαίτερα στους προκριματικούς αγώνες. Σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών η Σταματία τα επόμενα χρόνια θα είναι μεταξύ των καλυτέρων του κόσμου στο αγώνισμα αυτό.

Αξίζει όμως να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην  εμφάνιση  της ομάδας 4Χ400μ του Γ.Σ. Τρικάλων που απαρτίζονταν  από τους ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΠΑ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΕΡΜΗΓΚΑ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΛΑΓΟ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΑΚΟ που κέρδισε τη 2η θέση με την απίστευτη επίδοση για  Σύλλογο των  3΄14΄΄74 που είναι πολύ κοντά στο ρεκόρ του Συλλόγου των 3΄14΄΄56 από το 2019. Ηχεί ακόμη έντονα το αυθόρμητο και ζεστό χειροκρότημα όσων παραβρέθηκαν  στο Παμπελοποννησιακό  Στάδιο της Πάτρας για την πολύ καλή εμφάνιση για ακόμη μία φορά των αθλητών του Συλλόγου μας μετά από μια τιτάνια προσπάθεια απέναντι σε αθλητές συλλόγων με τεράστια ιστορία και οικονομική επιφάνεια. Μετά από 5 συνεχόμενες πρώτες θέσεις (2016-2017,2018,2019και 2020) στο αγώνισμα αυτό (μοναδικό επίτευγμα για επαρχιακό Σωματείο), ο Σύλλογός μας έχασε την  1η θέση από την ομάδα του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας με επίδοση 3΄13΄΄77, μια ομάδα πολύ ισχυρή μετά και τις μεταγραφές που έκανε αυτός ο πολύ μεγάλος Σύλλογος της Θεσσαλονίκης την περασμένη περίοδο.

Ο ΝΙΚΟΣ  ΣΚΑΡΒΕΛΗΣ  πραγματοποίησε έξοχη εμφάνιση στο αγώνισμα της Σφαιροβολίας  παίρνοντας τη 2η θέση με επίδοση 20μ και 15 εκ. Να  σημειωθεί  ότι ο Νίκος προηγούνταν μέχρι την 5η βολή χάνοντας  την 1η θέση στην τελευταία βολή από τον Κυριάκο Ζώτο του ΑΣΣ Αλέξανδρος  Μακεδονίας με 20μ και 34εκ. Ο αγώνας αυτός χαρακτηρίστηκε ως ο καλύτερος αγώνας όλων των εποχών στο αγώνισμα της σφαιροβολίας λόγω των μεγάλων επιδόσεων που σημειώθηκαν (επιδόσεις πάνω από τα 20μ) αλλά και από τον πολύ μεγάλο συναγωνισμό.

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΓΟΣ νικητής των περυσινών Πανελληνίων Αγώνων του 2020 στο δρόμο των 800μ πήρε την 3η θέση  με επίδοση 1΄51΄΄96. Σε μια πολύ αργή κούρσα άρα και πολύ δύσκολη ο αθλητής μας δεν κατάφερε να επαναλάβει τον περυσινό του θρίαμβο. Και αυτό γιατί σε μια αργή κούρσα οι εξίσου ικανοί αθλητές αλλά και οι λιγότεροι ικανοί έχουν την ίδια ευκαιρία να κόψουν  πρώτοι το νήμα. Στις αργές κούρσες όπως συμβαίνει συνήθως στους  τελικούς των μεγάλων αγώνων των 800μ και 1500μ αρκετές φορές η σειρά των νικητών είναι απρόβλεπτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος των 800μ είναι ένα από τα δυσκολότερα αγωνίσματα και λάθη τακτικής κατά τη διάρκεια της κούρσας δύσκολα διορθώνονται.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ έκανε πολύ ωραία εμφάνιση στο Άλμα σε Ύψος με άλμα 1μ και 92εκ. και για λίγο δεν πέρασε το 1μ και 98εκ που θα αποτελούσε και ατομικό του ρεκόρ. Ο 20 χρονος Χρήστος πήρε την 7η θέση  και έδειξε ότι πολύ σύντομα θα ξεπεράσει τα 2μ. Να σημειωθεί ότι ο Χρήστος είναι ανεψιός του πρώην πρωταθλητή του αγωνίσματος Λάμπρου Παπακώστα.

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά στο κορυφαίο πρωτάθλημα στίβου  της χώρας μας αλλά αυτή τη φορά όχι στο δρόμο των 800μ αλλά σ’ ένα νέο αγώνισμα γι’ αυτόν, αυτό των 400μ. Ο 21χρονος Διονύσης αφού ήρθε 2ος στη  σειρά του  το πρωί στον προκριματικό των 400μ με νέα ατομική επίδοση 50΄΄10 μετέχοντας στον απογευματινό τελικό του αγωνίσματος συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ με 49΄΄28 παίρνοντας την 9η θέση (έφυγε από τα Τρίκαλα με 50΄΄30).Αναμένεται ο Διονύσης με βάση τα πιο πάνω αποτελέσματα να έχει ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΟΥΒΡΗ η 19χρονη αθλήτρια πήρε μέρος στο δρόμο των 800μ και για 56 εκατοστά  του δευτερολέπτου έμεινε εκτός τελικού παίρνοντας την 9η θέση (περνούσαν στον τελικό οι 8) με επίδοση 2 14΄΄16 που πέτυχε στον πρωϊνό προκριματικό. Όμως η Ευτυχία διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί το πολύ δύσκολο αγώνισμα των 800μ για να εξελιχθεί σε μια σπουδαία αθλήτρια στο αγώνισμα αυτό και πιστεύουμε ότι σύντομα αυτές οι προβλέψεις θα πραγματοποιηθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεαρή αθλήτρια έπαιρνε για πρώτη φορά μέρος σ’ αυτό το πρωτάθλημα.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΠΑ δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 800μ, μετέχοντας σε μια πολύ αργή σειρά στην οποία μετείχαν σπουδαίοι αθλητές όμως κάποιοι από αυτούς δεν κατάφεραν ούτε και αυτοί να περάσουν στον τελικό του αγωνίσματος. Ο 22χρονος Γιώργος κατάλαβε κατά τη διάρκεια της κούρσας τις  παγίδες που έχουν τα αργά περάσματα σ’ αυτά τα αγωνίσματα, προσπάθησε να αλλάξει το ρυθμό της  κούρσας αλλά όταν το έκανε ήταν αργά για να γίνουν πιο γρήγοροι οι χρόνοι μ’ αποτέλεσμα να πάρει την 4η θέση στη σειρά του με 1΄56΄΄97 και να μείνει εκτός τελικού. Μετείχε όμως στο βραδινό τελικό με την ομάδα της σκυταλοδρομίας του Γ.Σ.Τρικάλων όπου συνέβαλε αποφασιστικά να πάρει η ομάδα μας τη 2η θέση με τον εντυπωσιακό χρόνο των 3΄14΄΄74.

Στη  γενική βαθμολογία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών η ομάδα των Ανδρών  του Γ.Σ.Τρικάλων σημείωσε άλλη μια μεγάλη επιτυχία αφού κατέλαβε τη 2η θέση μεταξύ των Συλλόγων της επαρχίας μετά τον Γ.Σ. Ελευθέριο Βενιζέλο από την Κρήτη και την 5η θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ όλων των Συλλόγων της Χώρας. Η ομάδα των Γυναικών κατέλαβε την 30η θέση με 18 βαθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης