"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.9 C
Trikala

Έξυπνη πόλη, Επικίνδυνη πόλη;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καλά τα επικοινωνιακά τρικ, η «έξυπνη πόλη», τα «διπλοΠετσωμένα» ΜΜΕ, αλλά όταν και όποτε υπάρχει πραγματικό πρόβλημα, εμφανίζεται η «γύμνια» της Δημοτικής Αρχής.

Η χθεσινή μέρα ήταν αποκαλυπτική. Οι πεσμένοι σοβάδες από τα ταβάνια του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων, και η νεροποντή που έπνιξε κυριολεκτικά την πόλη, έδειξε πως ότι δεν αποφέρει φήμη και έσοδα στον Δήμο, εγκαταλείπεται.

Η Σχολική Επιτροπή, αρμόδια για την εκτέλεση έργων για την επισκευή και συντήρηση των σχολείων, με ευθύνη του Δημάρχου, τα έχει αφήσει στη μοίρα τους. Αυτό που είδαμε χθες είναι το λιγότερο. Γερασμένα Σχολικά Κτίρια δίχως “Αντισεισμική Θωράκιση”, δίχως “Πρόσβαση σε ΑΜΕΑ”, με τεράστιες “Ενεργειακές καταναλώσεις” λόγω παλαιότητας κατασκευής, κρύβουν καθημερινά παγίδες για μαθητές, δασκάλους, καθηγητές που τα βιώνουν. Βέβαια αν αφορούσε τον “Μύλο των ξωτικών” ή κάποιο άλλο προβεβλημένο Τουριστικό Χώρο, ο Δήμαρχος θα είχε φροντίσει να λύσει όλα τα προβλήματα.

Η χθεσινή δίωρη νεροποντή έδειξε τα τεράστια προβλήματα των υπηρεσιών του Δήμου. Κατ’ αρχάς η ΔΕΥΑ Τρικάλων, που κύριο μέλημά της πρέπει να είναι η συνεχής προσπάθεια για την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και η Τεχνική Υπηρεσία που μέλημά της πρέπει να είναι η σωστή εκτέλεση των έργων.

Η μεν πρώτη περισσότερο θυμίζει Εισπρακτική Εταιρία που την ενδιαφέρει πώς να μαζεύει τα χρήματα από τους λογαριασμούς νερού. Και με την πρώτη ευκαιρία να το κόβει από τα λαϊκά σπίτια που χρωστάνε δυο- τρεις λογαριασμούς.

Η δε Τεχνική Υπηρεσία έχει αφήσει τους εργολάβους να δρούνε ανεξέλεγκτα. Να σκάβουν τους δρόμους όποτε θέλουν, να αφήνουν ημιτελή τα έργα, να μη φροντίζουν για την ασφάλεια των διερχόμενων πολιτών, είτε κινούνται με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο. Και οι δυο περιπτώσεις ένα πράγμα δείχνουν:

Ότι στο σύγχρονο “Τοπικό Κράτος” της Επιχειρηματικοποίησης, αυτά είναι λεπτομέρειες. Η ουσία για τον Δήμαρχο είναι στην Καινοτομία στην “Αειφόρο ανάπτυξη” (πράσινος κερδοφόρος ορίζοντας), στην έξυπνη πόλη (αγγλικά: smart city) και σε όλα αυτά που συζητάει με επιχειρηματίες στα Οικονομικά Forum των Δελφών ή με τους υπεύθυνους του εγκλήματος στα Τέμπη στο συνέδριο που διοργανώθηκε πρόσφατα στα Τρίκαλα (#Τρίκαλα2030).

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  • Προς το παρόν, απολαμβάνουμε τα ”παλάτια” του υπαρκτού καπιταλισμού. Αυτά που βλέπουμε στις φωτογραφίες και τα ζούμε στο πετσί μας. Τα άλλα που αναφέρεις, ουδέποτε τα είδαμε, ούτε και εσύ. Απλώς τα διάβασες στα βιβλία του Σολζενίτσιν.
   Υ.Γ.Σιγά μην διάβασες κανένα βιβλίο του ολόκληρο, εδώ που τα λέμε. Μην με προκαλέσεις, διότι θα αρχίσω τις ερωτήσεις και θα το βουλώσεις, σαν το ΣΧΟΛΙΟ, που ήξερε μόνο τον τίτλο.

   • Αν δεν πρόλαβες να δεις τα ”παλάτια” του υπαρκτού καπιταλισμού, βγάλε εισιτήριο χωρίς επιστροφή για Βόρεια Κορέα, για τον κομμουνιστικό παράδεισο.

    • Προβοκάτορες, ΣΧΟΛΙΟ και Δικαιωματιστές.
     Το άρθρο έχει τίτλο ”Έξυπνη πόλη, Επικίνδυνη πόλη;” και εσείς γράφετε για τον υπαρκτό σοσιαλισμό.
     Αντιγράφοντας τον Τάκη(ένας είναι) σας δηλώ, μετά …βδελυγμίας: Άντε γεια, με ανώμαλους δεν μιλάω.
     Υ.Γ. ΣΧΟΛΙΟ, πήγες και στην Β.Κορέα και ξέρεις την εκεί κατάσταση; Πνίγονται άραγε με μία έντονη βροχή;

     • Πήγαινε εσύ με εισιτήριο χωρίς επιστροφή στη Βόρεια Κορέα, όπως σου είπαν, και μας κάνεις διάψευση από εκεί μετά..,. Γιατίι φοβάσαι ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης