Έρευνα – σοκ: 13.829 Tρικαλινοί δήλωσαν ότι ζουν με 166,6 ευρώ το μήνα Reviewed by Momizat on . Σοκ προκαλεί μία έρευνα για το εισόδημα των κατοίκων της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο εκπόνηση μελέτης υπό Σοκ προκαλεί μία έρευνα για το εισόδημα των κατοίκων της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο εκπόνηση μελέτης υπό Rating: 0

Έρευνα – σοκ: 13.829 Tρικαλινοί δήλωσαν ότι ζουν με 166,6 ευρώ το μήνα

krisi

Σοκ προκαλεί μία έρευνα για το εισόδημα των κατοίκων της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο εκπόνηση μελέτης υπό τον τίτλο «Περιφερειακή στρατηγική για την κοινωνική ένταξη και την καταπολέμηση της φτώχειας στην περιφέρεια Θεσσαλίας», 77.608 Θεσσαλοί δηλώνουν επισήμως στην εφορία εισόδημα κάτω των 2.000 ευρώ ετησίως.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 13.088 κάτοικους της Καρδίτσας,
30.059 της Λάρισας,
20.632 της Μαγνησίας
και 13.829 των Τρικάλων.

Η μελέτη, της οποίας το πρώτο στάδιο ολοκληρώθηκε, αποτελεί κομμάτι της προεργασίας που κάνει η περιφέρεια ώστε να μπορέσει μέσα στην ερχόμενη πενταετία, και στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου (ΣΕΣ 2014-2020), να αντλήσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την καταπολέμηση της φτώχειας και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης.

Το ύψος του ποσού που αντιστοιχεί στην Θεσσαλία για τον σκοπό αυτό, ανέρχεται τουλάχιστον στα 88 εκατομμύρια ευρώ.
krisi
ΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
Η καταγραφή των θυλάκων φτώχειας ανά περιφερειακή ενότητα, εστιάζει στην Καρδίτσα στον οικισμό των ΡΟΜΑ στην περιοχή «Μαυρίκα», στο δήμο Καρδίτσας και στον οικισμό των ΡΟΜΑ στο δήμο Σοφάδων. Στη Λάρισα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης (ΡΟΜΑ), στις παλιές εργατικές κατοικίες της οδού Αιόλου (Μεταναστών), στις λαϊκές και εργατικές πολυκατοικίες Νεάπολης (Μεταναστών), στις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης, στις εργατικές κατοικίες Αγίου Θωμά και στους οικισμούς των ΡΟΜΑ σε Τύρναβο και Φάρσαλα.

Στη Μαγνησία στη συνοικία Αλιβερίου / Νεάπολης (ΡΟΜΑ) και στην περιοχή του Ξηροκάμπου. Τέλος, στα Τρίκαλα στους Οικισμούς των ΡΟΜΑ σε Κηπάκι και Πύργο, στα σεισμόπληκτα και στον συνοικισμό παλιννοστούντων στο Λόφο Ακαμάτη – πρώην στρατόπεδο (Παλιννοστούντων ομογενών).

Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου (ΣΕΣ), η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα απορροφήσει 83 εκ. ευρώ για δράσεις κοινωνικής ένταξης και κατά της φτώχειας, εκ των οποίων τα 65εκ. προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τα 18 εκ. αφορούν υποδομές. Υποστηρικτικά θα διατεθούν ακόμη 5 εκ. ευρώ από τον Θεματικό Στόχο 8, ενώ αναμένονται πρόσθετοι πόροι από τα τομεακά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014 – 2020 ή και εθνικά προγράμματα.
anergia-oikonomia-krisi-ellada
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Εντός του τρέχοντος μηνός αναμένεται να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της μελέτης, η οποία εν συνεχεία θα τεθεί άμεσα σε διαβούλευση σε επίπεδο Θεσσαλίας. Με την οριστικοποίησή της που θα επέλθει περιλαμβάνοντας τα αποτελέσματα της διαβούλευσης, το κείμενο της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη και την Καταπολέμηση της Φτώχειας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα αποσταλεί στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας στο πλαίσιο διαμόρφωσης της εθνικής πολιτικής.

Εν τέλει, θα τεθεί προς έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο – κατά τον υπάρχον προγραμματισμό – εντός του Ιουνίου, για να ξεκινήσει η ενεργοποίηση του προγράμματος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή