"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Έρη Μαυρογιάννη: «Όπου η ζωή… στο κόκκινο»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την πρώτη της συγγραφική δουλειά θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες (10 Μαρτίου) με τίτλο «Όπου η ζωή… στο κόκκινο» από τον εκδοτικό οίκο ΟΣΤΡΙΑ η Έρη Μαυρογιάννη, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Ένα βιβλίο με το οποίο σύμφωνα με την συγγραφέα πρεσβεύει: «την αγάπη μου για τις γυναίκες εκείνες που παλεύουν με όποιον τρόπο να γίνουν μητέρες. Πρεσβεύει την αγάπη μου για τις μητέρες εκείνες που προσπαθούν να γίνουν κι άλλο… κι άλλο… και όσο μπορούν, ακόμα πιο δυνατές, για να στηρίζουν τα παιδιά τους».

Η Έρη μίλησε στην trikkipress :

Πώς ακριβώς γράφεις Έρη; Όταν βρίσκεις χρόνο κι ένα ήσυχο μέρος ή ακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο “τελετουργικό”;

Συγκεκριμένο “τελετουργικό”: Καφές, τσιγάρα, μουσική – ανάλογα με την ψυχική μου διάθεση και το θέμα του βιβλίου. Αν και το βιβλίο μου «Όπου η ζωή… στο κόκκινο» γράφτηκε από κάθε σημείο που περιηγήθηκα επί δύο χρόνια. Το έγραψα μία φορά –για ένα βιβλίο– και πέρυσι τον Απρίλιο, το έγραψα και πάλι από την αρχή, έπειτα από ένα χρόνο που το είχα τελειώσει, εμπλουτίζοντάς το, “χτενίζοντάς” το, και χωρίζοντάς το σε δύο βιβλία. Και όλα αυτά έγιναν, έπειτα από μία ακόμα περιπέτεια της υγείας μου –όπου μου προέκυψε, έτσι ξαφνικά, και με πόνεσε πολύ.

 

Ποιο ήταν το θέμα που σε απασχόλησε όταν άρχισες να γράφεις; Τι εικόνες έφερνες στο νου σου;

Αρχικά είχα ατελείωτο θυμό για όλα τα θέματα που είχαν αρχίσει λίγα χρόνια πιο πριν να με απασχολούν και που όλο πλήθαιναν. Συνεπάγεται, με κυριάρχησε μέσα μου η αμφιβολία για το ζήτημα: Υγεία στην Ελλάδα και με γνώμονα αυτό, συν πολλά άλλα, συν την κρίση, ξεκίνησα να γράφω αβίαστα.

Η μοναδική εικόνα που είχα στο νου μου, ήταν τα παιδιά πάνω στα φορεία μετά από επεμβάσεις στην καρδιά, με όποια πάθηση. Γιατί τα είδα και εκεί λύγισα, όσο δυνατή και αν είμαι – σαν χαρακτήρας.

 

Το βιβλίο σου «Όπου η ζωή… στο κόκκινο» βασίζεται σε δικές σου εμπειρίες-πραγματικά γεγονότα ή είναι, ως επί το πλείστον μυθοπλασία;

Είναι ένα έργο· ένα κράμα πολλών εμπειριών, δικών μου και φίλων μου. Οι μυθοπλασίες, είναι κάτι που δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μου, διότι είμαι πάντα ειλικρινής – όσο και αν ενοχλεί αυτό κάποιους, και αληθινή.

Άρα το «Όπου η ζωή… στο κόκκινο», είναι όντως: Όπου η ζωή… στο κόκκινο!

 

Για να μη βάζω εγώ τις ταμπέλες, πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου; Τι συγγραφέας είσαι;

Ρεαλίστρια (Αν μπορούμε να πούμε πως οι συγγραφείς είναι απόλυτα ρεαλιστές, αν δεν είναι απόλυτα παραμυθάδες). Αφού έμελλε να ξεκινήσω αυτό το συγγραφικό ταξίδι στη ζωή μου, θεωρώ πως είμαι μία συγγραφέας –σύμφωνα και με τις δουλειές που έχω έτοιμες στο σπίτι και προς δακτυλογράφηση–, που ασχολείται με ό,τι πιο αληθινό, ως γνήσια δημοσιογράφος με ορθό και ευθύ λόγο. Γιατί αν δεν ήμουν αυτό, θα έπρεπε να σκίσω το πτυχίο της δημοσιογραφίας και να το πετάξω στα σκουπίδια.

 

Το συγγραφικό σου ταξίδι συνεχίζεται;

Είναι ένα ταξίδι που χρόνια το περίμενα να ξεκινήσει. Και αφού ξεκίνησε, θα συνεχιστεί, μέχρι το μυαλό μου να μη λειτουργεί πια και το χέρι μου να μην έχει τη δύναμη να γράφει. Λατρεύω αυτό που κάνω. Είμαι ερωτευμένη με το γράψιμο, με τους ήρωές μου, με όλο αυτό που ξεκινάω να γράφω, και που θέλω κι άλλο… κι άλλο, και να μην τελειώσει ποτέ. Γιατί είναι εξάρτηση.

 

Πότε θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου;

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 10 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Θα είναι μία όμορφη γιορτή με τη συμμετοχή της Σίας Φαράκη και του θεατρικού εργαστηρίου «Σία Φαράκη». Με τη μαέστρο της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων, Ελένη Ζιάκα και την παιδική και νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων υπό τη διεύθυνση της μαέστρου. Με τον Ζήση Παπαϊωάννου, ηθοποιό – συγγραφέα. Με τη Μάρθα Γκάνια – Μπατατόλη, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Καρδιά του Παιδιού και γιατρούς που θα αναφερθούν στις συγγενείς καρδιοπάθειες.

Με χαρά σας περιμένω, να τα πούμε και από κοντά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης