"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Έρη Μαυρογιάννη: «Όπου η ζωή… στο κόκκινο»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την πρώτη της συγγραφική δουλειά θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες (10 Μαρτίου) με τίτλο «Όπου η ζωή… στο κόκκινο» από τον εκδοτικό οίκο ΟΣΤΡΙΑ η Έρη Μαυρογιάννη, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Ένα βιβλίο με το οποίο σύμφωνα με την συγγραφέα πρεσβεύει: «την αγάπη μου για τις γυναίκες εκείνες που παλεύουν με όποιον τρόπο να γίνουν μητέρες. Πρεσβεύει την αγάπη μου για τις μητέρες εκείνες που προσπαθούν να γίνουν κι άλλο… κι άλλο… και όσο μπορούν, ακόμα πιο δυνατές, για να στηρίζουν τα παιδιά τους».

Συνέντευξη στον Χρήστο Κοντό

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Έρη Μαυρογιάννη, «ΟΠΟΥ Η ΖΩΗ… ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», η πρώτη σου συγγραφική απόπειρα. Πώς ξεκίνησε η ιδέα να γράψεις ένα βιβλίο;

Η πρώτη μου συγγραφική απόπειρα ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια, όπου ταυτόχρονα αρθρογραφούσα σε τοπική εφημερίδα. Όμως, ο χρόνος μου τότε ήταν περιορισμένος και δεν μπόρεσα ν’ ασχοληθώ περισσότερο με τη συγγραφή.

Μετά από 17 χρόνια, ο χρόνος βρέθηκε κι έτσι ξεκίνησε ένα ταξίδι αναμνήσεων του μυαλού μου, όπου υπήρχε και μια εσωτερική ανάγκη όλα αυτά να γραφτούν, να δακτυλογραφηθούν, να τυπωθούν και να κυκλοφορήσουν, μέσα από ένα βιβλίο με αληθινά γεγονότα. Δικά μου και φίλων μου.

Πόσο εύκολο ήταν για σένα;

Μου ήταν σχετικά εύκολο να το γράψω. Διότι, όπως προείπα, υπήρχε εκείνη η εσωτερική ανάγκη. Η επιθυμία και η αγάπη μου για τη συγγραφή. Γιατί μου αρέσει πολύ να γράφω.

Υπήρχε η ανάγκη μου να εκφραστώ μέσα από το έργο μου. Να «μιλήσω» χωρίς φωνή… με μια φωνή δυνατή, μέσα από το βιβλίο μου. Για να μείνει και να «ακούγεται» πάντα, προς αφύπνιση πολλών.

Πόσο χρόνο σου πήρε;

Το συγκεκριμένο βιβλίο, το δουλεύω τα τελευταία δυο χρόνια με τη συνεργάτιδά μου Κωνσταντίνα Κολοκούρη, όπου έκανε τη δακτυλογράφηση – γιατί εγώ δούλευα το δεύτερο μέρος του βιβλίου (όπου θ’ ακολουθήσει έπειτα από 5 μήνες) με τίτλο: Όπου η ζωή… στο κόκκινο (του κινδύνου και της αγάπης).

Τι πρεσβεύει το βιβλίο σου;

Πρεσβεύει την αγάπη μου για τις γυναίκες εκείνες που παλεύουν με όποιον τρόπο να γίνουν μητέρες. Πρεσβεύει την αγάπη μου για τις μητέρες εκείνες που προσπαθούν να γίνουν κι άλλο… κι άλλο… και όσο μπορούν, ακόμα πιο δυνατές, για να στηρίζουν τα παιδιά τους. Παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Πρεσβεύει τη φιλία, την οικογένεια, τη δύναμη που πρέπει να βρούμε –έτσι ξαφνικά– για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί γιατί πολύ απλά… έτσι ΠΡΕΠΕΙ!

Τι σημαίνει για σένα «ζωή στο κόκκινο»;

Τι σημαίνει; Πολλά σημαίνει. Τον αυθεντικό και αληθινό εαυτό μου και χαρακτήρα μου. Σημαίνει, τη ζωή μου ολόκληρη. Μια ζωή στο κόκκινο. Του κινδύνου και της αγάπης. Χρωματίζω τα πάντα γύρω μου με το χρώμα: κόκκινο. Το χρώμα της καρδιάς… της αγάπης. Της ύπαρξης των παιδιών μου στη ζωή μου.

Σημαίνει, την αγάπη μου για τα παιδιά μας που χρειάζονται τη στήριξή μας. Σημαίνει, την προσφορά μου όπου το καθήκον μου ως άνθρωπο, γυναίκα και μητέρα με καλεί. Με συνείδηση και αφοσίωση. ΜΕ ΑΓΑΠΗ! ΚΟΚΚΙΝΗ!

Πότε θα γίνει η παρουσίασή του;

Η παρουσίαση του βιβλίου μου θα γίνει στις 10 Μαρτίου, Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων. Θα είναι μία όμορφη και συγκινητική παρουσίαση με αρκετούς καλλιτέχνες του θεάτρου/κινηματογράφου και της μουσικής, της πόλης μας. Θα είναι μια παρουσίαση, όπου όλοι μας θα έχουμε να μάθουμε πολλά από τη συμμετοχή των ομιλητών. Θα χαρώ να σας δω από κοντά, τους συμπολίτες μου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για πολλά… Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

ENΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης