"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Έρχεται δεύτερο κύμα οχημάτων χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα 

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Μία νέα πρωτιά ετοιμάζεται στην πόλη των Τρικάλων καθώς μετά την επιτυχία του πιλοτικού προγράμματος του λεωφορείου χωρίς οδηγό, στους δρόμους της θα κυκλοφορούν από το επόμενο φθινόπωρο και εξήντα μικρά τετραθέσια οχήματα χωρίς οδηγό.
Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της απολογιστικής εκδήλωσης για το πρόγραμμα CityMobil2, o υπεύθυνος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας Αντριάνο Αλεσαντρίνι.
Τα εξήντα οχήματα θα μεταφερθούν στα Τρίκαλα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, του CityMobil3.
Η φιλοσοφία των οχημάτων αυτών είναι να καλύπτουν το λεγόμενο «last mile», δηλαδή τη διαδρομή από το σημείο εκκίνησης ενός επιβάτη μέχρι το Μέσο Μαζικής Μεταφοράς που τον εξυπηρετεί ή από την αποβίβασή του απ΄αυτό έως το σημείο προορισμού του.
Ο επιβάτης θα μπορεί να καλεί από το κινητό του τηλέφωνο ένα τέτοιο όχημα και να το μοιράζεται με άλλους, ενώ πιθανότατα η υπηρεσία θα παρέχεται με χρέωση.
Τις επόμενες ημέρες οι υπεύθυνοι του δήμου θα μεταβούν στις Βρυξέλλες προκειμένου να κάνουν την πρώτη συνάντηση για το πρόγραμμα μαζί με άλλους πιθανούς υποψηφίους.

Έως τις 17 Απριλίου θα πρέπει να έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η σχετική πρόταση ενώ τον Ιούλιο αναμένεται η αξιολόγησή της ώστε να υπάρχει η δυνατότητα το πρόγραμμα να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο HORIZON 2020, το νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης με θέμα τον συνδυασμό της αυτοκίνησης και του IoT (Internet of Things).
Η πρόταση ήρθε από τον κ. Αλεσαντρίνι ύστερα από την επιτυχή πορεία της κυκλοφορίας του ειδικού λεωφορείου χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα.
ΕΘΝΟΣ (ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης