Έρχονται αυξήσεις – «Φαρμάκι» ο καφές, πικρός και απλησίαστος Reviewed by Momizat on . Οι αυξήσεις δεν είναι ίδιες σε όλα τα μαγαζιά. Τα λειτουργικά κόστη και ο ανταγωνισμός επηρεάζουν, όμως οι καταστηματάρχες λένε πως οι αυξήσεις στα κα Οι αυξήσεις δεν είναι ίδιες σε όλα τα μαγαζιά. Τα λειτουργικά κόστη και ο ανταγωνισμός επηρεάζουν, όμως οι καταστηματάρχες λένε πως οι αυξήσεις στα κα Rating: 0

Έρχονται αυξήσεις – «Φαρμάκι» ο καφές, πικρός και απλησίαστος

Έρχονται αυξήσεις – «Φαρμάκι» ο καφές, πικρός και απλησίαστος

Οι αυξήσεις δεν είναι ίδιες σε όλα τα μαγαζιά. Τα λειτουργικά κόστη και ο ανταγωνισμός επηρεάζουν, όμως οι καταστηματάρχες λένε πως οι αυξήσεις στα καύσιμα έχουν ανεβάσει όχι μόνο τον καφέ , αλλά και τα αναλώσιμα.

Ενδεικτικά, μια χιλιάδα καλαμάκι σε σελοφάν έκανε 3 ευρώ και σήμερα τα οικολογικά φτάνουν στα 14,40 ευρώ, ενώ στα καπάκια ποτηριού η 100άδα έκανε 1,20 ευρώ και τώρα 4,40 ευρώ, την ώρα που αναμένεται να ανέβει και το μεγαλύτερο κόστος που είναι το ποτήρι του καφέ.

Ήδη στις καφετέριες οι αυξήσεις περνάνε στον καταναλωτή και οι τιμές έχουν «τσιμπήσει», με τον καφέ από 1,90€ να έχει πάει στα 2,30€ και σε ορισμένες περιπτώσεις στα 2,90€ για το take away, ενώ ο σερβιριζόμενος από 3,10€ στα 3,60€.

Την ίδια ώρα και η βενζίνη  καταγράφει μεγάλη αύξηση. Ειδικότερα, πέρυσι τον Σεπτέμβριο πλήρωνε 71,50 ευρώ, ενώ φέτος πληρώνει 84 ευρώ. Δηλαδή 12,50 ευρώ περισσότερα.

Στο πετρέλαιο κίνησης, πέρυσι τον Σεπτέμβριο πλήρωνε 57,50 ευρώ, ενώ φέτος 69,50 ευρώ, με την αύξηση να φτάνει στα 12 ευρώ.

Οι αισιόδοξοι περίμεναν ίσως πως αυτές οι υπέρογκες αυξήσεις θα έβαζαν ένα φρένο, όμως φαίνεται πως έκαναν λάθος.

Σχόλια (1)

  • Nikos

    Αν εξαιρέσουμε την τιμή του καφέ που οφείλετε σε διεθνή έλλειψη του, λόγω ξηρασίας στην Βραζιλία, οι αυξήσεις λόγω μη χρήστης πλαστικών θα παραμείνουν. Ηδη στο εξωτερικό εδώ και χρόνια, τα take away γίνονται σε coffee mug (προσωπική κούπα) που έχει μαζί του ο αγοραστής, για οικολογικούς λόγους. Αντίστοιχα παγούρι, αντί για πλαστική συσκευασία εμφιαλομένου νερού.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή