"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Έρχονται χιόνια και παγετός

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τον παγετό.

Ειδικότερα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

1α. την Κυριακή σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες στη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, και την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική). Ενδεικτικό υψόμετρο για την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, από τις απογευματινές ώρες, 200-400 μέτρα.

1β. Τη Δευτέρα κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές), καθώς και στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.

1γ. Την Τρίτη οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές (της παρ. 1β) και από τις απογευματινές ώρες από τα βόρεια αναμένεται να εξασθενήσουν.

Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν την Κυριακή με ένταση 7 με 8 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.

Τη Δευτέρα στο Αιγαίο αναμένεται να φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, τοπικά 10 μποφόρ.

Την Τρίτη από αργά το απόγευμα προβλέπεται μικρή εξασθένηση.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη, πρόσκαιρα το Ιόνιο και από το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης αναμένεται να εξασθενήσουν.

Τέλος, παγετός θα σημειωθεί τη Δευτέρα στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες και την Τρίτη κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ θα είναι τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης