"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Έσπειραν ανέμους και σύντομα θα θερίσουν θύελλες – του Κώστα Κουτσονάσιου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Aπόλυτα εξαρτημένη ενεργειακά από εχθρούς(Τουρκία) και γείτονες(Βουλγαρία – Σκόπια) βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα ενώ την ίδια στιγμή παρ` ότι ρημαγμένοι από τα μνημόνια οι πολίτες επιβαρύνονται με το πλέον ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα στην Ε.Ε(50 ευρώ η Μεγαβατώρα όταν η μέση τιμή στην Ευρώπη των 27 είναι 34 ευρώ).


Κι όλα αυτά γιατί οι τελευταίες κυβερνήσεις ουδέποτε επεξεργάστηκαν ένα ρεαλιστικό Εθνικό σχέδιο στο συγκεκριμένο κρίσιμο και στρατηγικό για τη χώρα τομέα.


Αφού παρέδωσαν παραγωγικές εκτάσεις(φωτοβολταικά) και απείρου κάλλους οροσειρές(ανεμογεννήτριες) σε ξένα και ντόπια “τυχοδιωκτικά” συμφέροντα, έκλεισαν άρον – άρον τις λιγνιτικές μονάδες εις το όνομα της πράσινης ανάπτυξης, με αποτέλεσμα η χώρα να διαθέτει σήμερα πρωτοφανές ενεργειακό έλλειμμα και κόστος ηλεκτρικού ρεύματος που ακυρώνει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.


Την ίδια ώρα από την άλλη, επιβράβευαν τη κατά συρροή ενταφιαστή της Εκτροπής του Αχελώου που θα παρήγαγε καθαρή και φθηνή ενέργεια, με το ύπατο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας.


Εν κατακλείδι οι επόμενοι μήνες θα αναδείξουν την ανεπάρκεια των συγκεκριμένων πολιτικών και θα οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία σε δραματικά οικονομικά αδιέξοδα, με τις εξελίξεις στο δημόσιο βίο να είναι τεκτονικές.


(Στη φωτογραφία ο Κων. Καραμανλής εγκαινιάζει το ΑΗΣ-ΔΕΗ Καρδιάς στη Κοζάνη πριν 48 χρόνια).

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Φωτογραφία μιας εποχής που έχει περάσει. O νέος αιώνας ανήκει στις ΑΠΕ διεθνώς, και ευτυχώς η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ χάρη στον Καραμανλή και θα την ακολουθήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης