Έτσι ήταν το Χαλέπι… πριν την λαίλαπα του πολέμου: Τα ευτυχισμένα πρόσωπα μιας καθημερινότητας που έγινε εφιάλτης Reviewed by Momizat on . Για όσους δεν το γνωρίζουν, γράφει στην Αμερικανική έκδοση της Huffington Post η Jesselyn Cook, κάποτε ήταν μια ακμάζουσα μητρόπολη και ένας δημοφιλής τουριστικ Για όσους δεν το γνωρίζουν, γράφει στην Αμερικανική έκδοση της Huffington Post η Jesselyn Cook, κάποτε ήταν μια ακμάζουσα μητρόπολη και ένας δημοφιλής τουριστικ Rating: 0

Έτσι ήταν το Χαλέπι… πριν την λαίλαπα του πολέμου: Τα ευτυχισμένα πρόσωπα μιας καθημερινότητας που έγινε εφιάλτης

Έτσι ήταν το Χαλέπι… πριν την λαίλαπα του πολέμου: Τα ευτυχισμένα πρόσωπα μιας καθημερινότητας που έγινε εφιάλτης

Για όσους δεν το γνωρίζουν, γράφει στην Αμερικανική έκδοση της Huffington Post η Jesselyn Cook, κάποτε ήταν μια ακμάζουσα μητρόπολη και ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, γνωστός για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και την πλούσια πολιτιστική ιστορία. Μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Συρίας και μια από τις παλαιότερες πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου, που το 2006 ανακηρύχθηκε «πρωτεύουσα του ισλαμικού πολιτισμού».

Όλα άλλαξαν από την ημέρα που ξέσπασε ο πόλεμος, τον Μάρτιο του 2011. Χιλιάδες ανθρώπινες ζωές έχουν χαθεί και περίπου 4,8 εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Ωστόσο για κάποιους άλλους, περί τους 275.000 Σύριους που εξακολουθούν να ζουν υπό πολιορκία στο Χαλέπι, η διαφυγή από τη φρίκη του πολέμου δεν είναι δυνατή. Ολόκληρες γειτονιές είναι πλέον κατεστραμμένες, ενώ οι μάχες συνεχίζονται.

«Μόνο θυμό και λύπη βλέπεις πλέον στο Χαλέπι», λέει στην WorldPost ο Muhammad Rasul, της ομάδας άμεσης βοήθειας της Syria Charity που ζει μαζί με την οικογένειά του στην πόλη. «Οι άνθρωποι εδώ ζουν μέσα στη βία και τους συνεχείς βομβαρδισμούς».

Οι εναπομείναντες κάτοικοι του Χαλεπίου, βιώνουν μια αγριότητα που κανένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να βιώνει, είχε πει ο Stephen O’Brien, επικεφαλής τουΓραφείου των Ηνωμένων Εθνών για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Πηγή: Jesselyn Cook, Αμερικάνικη έκδοση της The Huffington Post, μετάφραση: huffingtonpost.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή