"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Έφοδος εργολάβων στο νοσοκομείο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο νοσοκομείο Τρικάλων μία μερίδα ανθρώπων να πιστεύει πως τα προβλήματα θα λυθούν μέσω των ιδιωτικοποιήσεων.

Δεν πρόκειται για διαχειριστική ανικανότητα ή αντικειμενική δυσκολία, αλλά για συνειδητή πολιτική επιλογή.

Πρόκειται για την γνωστή “ξαναζεσταμένη σούπα” της επιστροφής των εργολάβων, αντί για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την πρόσληψη πρόσθετου μόνιμου προσωπικού που χρειάζεται.

Η οριακή και διορισμένη από την κυβέρνηση πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου καλείται να διαχειριστεί και τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν για τους κρίσιμους τομείς παροχής υπηρεσιών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αμέσως μετά τις εκλογές αναμένεται η παραχώρηση της σίτισης σε ιδιώτες ενώ τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο και ο τομέας της καθαριότητας. 

Ήδη από την διοίκηση του νοσοκομείου έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και το προσεχές διάστημα αναμένεται να γίνουν γνωστές ποιες εταιρείες θα αναλάβουν την καθαριότητα και τη σίτιση.

Όπως τόνισαν στην TrikkiPress συνδικαλιστές και εργαζόμενοι “η διαδικασία αυτή θα απαιτήσει μια σειρά συγκρούσεις και ρήξεις για τις οποίες θα πρέπει να είναι όλοι πανέτοιμοι”.

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ναι ε;Τι λες ρε μεγάλε; Χέστηκε η φοράδα στα αλονι κυριολεκτικά.Δε πας εσύ σε κάνα τέτοιο νοσοκομείο στο εξωτερικό να ζητήσεις βοήθεια στα επείγοντα να δεις για πότε θα φάς πόρτα outsourcing από τους σεκιουριταδες; Ραντεβού για πόνο στο γόνατο με πρήξιμο για να δω πρώτα τον προσωπικό γιατρό 3,5 μήνες παρακαλώ.Προσπαθεια προσεγγίσης στα επειγοντα…… δρόμο ουστ κυριολεκτικά χωρίς χαρτί από τον προσωπικό γιατρό που είπα πριν… τούμπανο το ποδάρι… οπότε αεροπλανακι,Τρίκαλαρα, Νοσοκομείο εξέταση χωρίς ραντεβού στα πλαίσια του επείγοντος και …200ml πύον το γόνατο με αίμα μαζί.Δυο μέρες ακόμα και θα είχα πάθει σήψη θα με έφερναν οι 4 . Ελλαδαρα και δημόσια υγεία Τέρμα.Οι ξένοι είναι πίσω απ’ τον ήλιο . Μόνο οι φραγκατοι έχουν οποιον γιατρό θέλουν

 2. Μετάφραση του outsourcing (ελεύθερη).
  Δηλαδή αντί να δώσεις έναν αξιοπρεπή μισθό και μόνιμη εργασία σε έναν εργαζόμενο, από τον οποίο “απαιτείς ” οικογένεια (κατά τα άλλα το δημογραφικό είναι το υπ αριθμό 1 πρόβλημα της Ελλάδας), βρίσκεις φυσιολογικό να τον έχεις ξεκρέμαστο εφ όρου ζωής και το μείζον της αμοιβής του να το απομυζεί ο κάποιος εργολάβος με τα πολιτικά κονέ κλπ
  Ήθελα αλήθεια να μάθω…παπαγαλίζετε απλά ότι σας λένε ή η απύθμενη παραλυσία (μην πω κάτι πραγματικά βαρύ ανάλογο της πάθησής σας) σας βγαίνει αυθόρμητα?

  • Αξιοπρεπή μισθό έχουν σε outsourcing οι εργαζόμενοι.
   Αντί να φτιάξεις την Επιθεώρηση Εργασίας που το διασφαλίζει αυτό, όπως σε κάθε σοβαρό κράτος, εσείς θέλετε δημόσιους υπαλλήλους, ενώ η Ελλάδα έχει χρεωκοπήσει και υπάρχει αναλογία 1-1 για προσλήψεις-αποχωρήσεις.
   Αν πάρεις για υποστηρικτικές υπηρεσίες προσωπικό, δε θα έχεις μετά για ιατρο-νοσηλευτικό, όπου είναι η έλλειψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης