Έφυγε ένας ωραίος άνθρωπος Reviewed by Momizat on . Μια Εμβληματική Φυσιογνωμία ο Γρηγόρης Σαράφης έφυγε χθες ... Ανήσυχος και Δημιουργικός Επιχειρηματίας έφθασε από τα Τρίκαλα στο Παρίσι ... Αριστερός των Δίσεκτ Μια Εμβληματική Φυσιογνωμία ο Γρηγόρης Σαράφης έφυγε χθες ... Ανήσυχος και Δημιουργικός Επιχειρηματίας έφθασε από τα Τρίκαλα στο Παρίσι ... Αριστερός των Δίσεκτ Rating: 0

Έφυγε ένας ωραίος άνθρωπος

Έφυγε ένας ωραίος άνθρωπος

Μια Εμβληματική Φυσιογνωμία ο Γρηγόρης Σαράφης έφυγε χθες … Ανήσυχος και Δημιουργικός Επιχειρηματίας έφθασε από τα Τρίκαλα στο Παρίσι … Αριστερός των Δίσεκτων Χρόνων και των Δύσκολων Πράξεων … Μορφωμένος και Ταπεινός … Βλάχος Υπερήφανος για την Καταγωγή του και Ομιλητής της Γλώσσας του …  Ένα μεγάλο ταξίδι ζωής που ξεκίνησε το 1927 έφθασε στο τέλος του …

Ο Τρικαλινός επιχειρηματίας που κυριάρχησε στο εμπόριο σε Ελλάδα και Ευρώπη για δεκαετίες, απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών (1927-2018).

      Τον πολυαγαπημένο μας  

      σύζυγο , πατέρα  και  παππού .

 

          ΓΡΗΓΟΡΗ   ΣΑΡΑΦΗ

                       ΕΤΩΝ  91

Θανόντα  κηδεύουμε την Πέμπτη  18 – 1 – 2018   και  ώρα 12.30μ.μ. , στον  Ιερό  Ναό  Αγίου Αθανασίου Μπάρας  Τρικάλων.

Παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους να προσέλθουν και συνοδεύσουν την εκφορά του.

 

Η  ΣΥΖΥΓΟΣ               Μίνα

 ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ                Λή και Γιώργος

 ΤΑ  ΕΓΓΟΝΙΑ             Μιλού , Γρηγόρης , Μιχάλης

 

                                     ΟΙ  ΛΟΙΠΟΙ  ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

 Σημ. 1) Η σορός θα μεταφερθεί στον  Ιερό  Ναό  Αγίου Αθανασίου Μπάρας  Τρικάλων  , την Πέμπτη  18 – 1 – 2018   και  ώρα 12η μεσημβρινή

2) Ο καφές θα δοθεί στην αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων του Α΄ Νεκροταφείου Τρικάλων .

 

Ο Γρηγόρης Σαράφης γεννήθηκε στα Τρίκαλα, ανήσυχο πνεύμα, στα 16 έφυγε από το σπίτι για να καταταγεί στον ΕΛΑΣ. Μετά τις σπουδές του στην Ανωτάτη Εμπορική, παντρεύτηκε και γύρισε στα Τρίκαλα, όπου ανέλαβε το εμπορικό κατάστημα του πατέρα του.
Σύντομα άνοιξε τα φτερά του και ξεκίνησε μια χωρίς προηγούμενο επιχειρηματική ανάπτυξη βάζοντας το σλόγκαν «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι» στα χείλη όλης της Ελλάδας! 
Η κηδεία του αναμένεται να τελεστεί την Πέμπτη.

Αριστερός, με βαθειά ριζωμένες δημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές, με μεγάλη αγάπη στη δουλειά του («την κάνω με μεράκι» έλεγε) και τους συνεργάτες του. Πρωτοπόρος στη διαχείριση των καταστημάτων, επιδίωκε να φέρνει ότι πιο μοντέρνο και καινούργιο στη μόδα για τους άντρες στα μαγαζιά του. Την αγάπη του για τα ταξίδια την μοιράζονταν με τους εργαζόμενους στα καταστήματα. Πάντα έβαζε τα Τρίκαλα μπροστά, όχι μόνο στα σλόγκαν, διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος , είχε καρδιακούς φίλους. Καταπιάνονταν με πολλά, με ψαρέματα, κάμπινγκ, γρήγορα αυτοκίνητα, τα ρεμπέτικα και τη τζαζ. Άνθρωπος του γλεντιού, έτρωγε με το κουτάλι την καλή ζωή συμβάλλοντας ταυτόχρονα για έναν δικαιότερο και πιο ανθρώπινο κόσμο.

Όλοι όσοι τον ζήσαμε σαν σύντροφο, πατέρα, παππού, συνεργάτη, φίλο, ξέρουμε ότι θα μάς λείψει πολύ – οι αναμνήσεις μας θα τον κρατήσουν άσβηστο!

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή