Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Ζιάγκας Reviewed by Momizat on . Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο Μιχάλης Ζιάγκας. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας . Στενός φίλος και συνεργάτης του Ανδρ Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο Μιχάλης Ζιάγκας. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας . Στενός φίλος και συνεργάτης του Ανδρ Rating: 0

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Ζιάγκας

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Ζιάγκας

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο Μιχάλης Ζιάγκας. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας .

Αποτέλεσμα εικόνας για μιχαλης ζιαγκας

Στενός φίλος και συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου  , υπήρξε σωματοφύλακάς του στα χρόνια της δικτατορίας, ενώ μεταπολιτευτικά διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο σε διάφορα πολιτικά γεγονότα. Ο επίσημος τίτλος του στα χρόνια πρωθυπουργίας του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν «ειδικός γραμματέας στο Ιδιαίτερο Γραφείο του πρωθυπουργού».

Ο Μιχάλης Ζιάγκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα   το 1936, ιδιοκτήτης βενζινάδικου. Έζησε αρχικά στηνΑυστρία και έπειτα στη Σουηδία   όπου γνωρίστηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου και ανέλαβε πόστο στα κεντρικά γραφεία τουΠΑΚ  σε εκείνη τη χώρα.

Αρκετές φορές λειτουργούσε ως σύνδεσμος του πρωθυπουργού με υπουργούς και στελέχη του κρατικού μηχανισμού, ενώ τον συνόδευε και στις νυχτερινές εξόδους του. Οι γνωριμίες και διασυνδέσεις του Ζιάγκα είχαν γίνει αντικείμενο κριτικής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τον Οκτώβριο του 1988, ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου νοσηλευόταν στο Χέρφιλντ του Λονδίνου  , ο Ζιάγκας ξυλοκόπησε τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα , ενοχλημένος από τις ανταποκρίσεις του για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Μετά την πτώση του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία το καλοκαίρι του 1989 και τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη  τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, η Αντιτρομοκρατική (που τότε πίστευε εσφαλμένα ότι υπάρχει διασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία) έκανε έφοδο σε ένα από τα σπίτια του Ζιάγκα, όμως δεν βρήκε τίποτα ενοχοποιητικό. Η ενέργεια αυτή καταδικάστηκε από το σύνολο των αντιπολιτευόμενων πολιτικών δυνάμεων.

Αδελφός του είναι ο Γιάννης Ζιάγκας  , που διετέλεσε βουλευτής Τρικάλων   και ευρωβουλευτής του Πασοκ  , πρόεδρος των πολεμικών βιομηχανιών ΕΛΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ  και ειδικός συνεργάτης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια .

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή